Wednesday, August 10, 2016

RAYA KE-3. BBQ di rumah MIL

sikit je lagi... sikit je lagi... blog ni dah boleh buat pekasam.
 update sesoka hati. citer raya tak abis2 lagi, dah nak masuk raya haji dah pon.
 silap2 entry raya haji 2017 baru ada entry. hahahhaa
woit.. pekasam laa sedap, kena dengan nasi panas2, 
memang diet ko ke launtan hindi laa jawabnya.

ok..ok.. balik ke citer raya pulok. kisahnya raya ke-3 (jumaat) pagi tu kitorang beraya di Machang dulu, rumah sedara belah abah. nak ke machang biasa 45minit je beb,
 tapi penangan raya punya pasal jem melekat2 mengalahkan jalan ampang KL.
 amik ko 2 jam... sudahnya tak sempat nak gi rumah classmate saya, 
sbb lepas kena gi Aeon mall utk topup kambing & ayam utk bbq.

nasib baik BIL saya dah siap2 semua dan dah start bakar kambing & ayam.
jemputan sedara mara & jiran jer pon. tetapi dia punya meriah mengalahkan kenduri kawin. hahahaha... menu adalah, kambing & ayam marinated dengan sos blackpepper, fruits koktel, bihun singapore, kek, agar2. sosej.

oleh kerana family inlaw tak sempat fotoshoot raya so malam tu kitorang berfotoshoot ala2 santai. berkain batik & pelikat je ooii.. happening abis sbb ramai budak2 & baby...
mcm2 ragam & gaya tau anak2 ni...

ohh.. lupa semua adik bradik suami saya lelaki. 6 orang semuanya.. 




sebelum tetamu tiba..





nampak tak gaya pro di situ.







bila saya pegang camera ada gambar seketol pon dah syukur... muka tanpa mekap..




tetamu paling lambat sampai. siap bawa arang & tmpat bakar. sedangkan semua ayam & kambing dah abis bakar pon... sian abg Dan. nasib baik bihun sedap tauuu...

meriah giler masa ni


tetiba saya ada anak 3. si amanda nak jugak bergambar bersama..

fmly salahudin & ateh..

family abang Dan...

family abang Lan.

family Safuan.

family ustaz Hilmi.

1 comment:

nadiah hanum said...

Seronok kan dapat berbbq makan2 dgn family..meriah!

Copyright to AMERIS LOVERIS
Designed by UMIESUEstudio 2015