Monday, August 15, 2016

Minat Melampau... Rayyan oh Rayyan

lama betul tak share citer 2 bradik ni. 
rayyan ni kalu nak ikutkan takde mainan yang dia takde..
 semua dia ada dr keta kontol, keta yg boleh naik, 
sekecik2 lego (bukan ori) hingga yg sebesar2 lego.  [takpenah lg beli yg ori ke ada ehh... lupa]
sekarang minat dia dengan menda ni semakin menjadi2.
 kalu dulu lepas siap pasang dia campak2 je. pastu semua hilang part2 kecik tu.
sekarang dia dah padai... lps siap pasang letak kt rak display.
kalu dari dulu mcm ni rasanya dah penuh bertingkek2 lego atas rak display.
tu pun nasib baik beli yg x ori, 
kalu beli yg ori agaknya dah boleh bayar downpayment keta kot. hihihi

sebenarnya mainan cantum2 pasang mcm lego ni mmg bagus 
untuk minda dan mengasah kreativiti anak2.
rayyan punya mind thingking  mmg berbeza skit dengan adik dia.
dia boleh create satu bandar dgn lego.
 siap ada sekolah, taman, jalan raya, ladang, ketapi dan sebagainya..
adik dia tengok jer apa abang dia buat.

sekarang saya dah jumpa port baru untuk beli lego murah2. rm10 dapat 5 wehh..
kat Jalan Masjid India. ko turun je stesen masjid india nampak kedai menan kat sebelah kiri.
tapi tokey dia mmg kerek skit laa... lantak ko asal murah.

yg saya kagum dia boleh siap pasang tak sampai 10 minit dengan hanya skali tgk kertas instruction tu. sedangkan saya terkebil2 kejap2 tgk kertas, kejap2 cari part nak pasang...








notakaki: huhuhu... nampaknya camera telefon saya mengalami sakit tenat dah.. blurr abis pic. fon baru plsss


4 comments:

Ibu Dilah said...

Main lego ni mmg bagus sgt.. sy pun suka kalau anak2 suka main lego.. tp tula, kejap je pasangnya, pastu habis dia cabut sikit2 dan bersepah..

eima said...

anak2 kite pun rajin membeli ...
yg org lego je smapai ke yg besar2 ... ada kot 2-3 kali beli yg ori ...tp selalunye beli hat local je ... muarh sikit

Rizziela said...

rajinnya

Nurul Syahida said...

Berapa umur anak ni dear? Anak syida umur 2 tahun blom nampak lagi tanda2 suka dengan lego..lego bagus untuk kasi otak berjalan sebenarnya..😊😊 anak syida plak auke sangat dengan buku..bangun pagi buku..nak tido buku..yang paling dia minat buku yang ada ABC..kalau gi kedai mainan tak sah kalau x ambik ABC😅😅😅

Copyright to AMERIS LOVERIS
Designed by UMIESUEstudio 2015