Friday, April 5, 2013

Bila terlepas ke dapur...

si rayyan ni kan kalau dah terlepas ke dapur ni je lah keje dia, main  fridge magnet (FM). dah banyak  FM aku yang dah jahanam, patah, tercabut magnet, pecah. sayang tau sbb ada yang kawan bagi, ada tu dari negara Turki,Belanda dan lain2 lagi. bila aku tak bukak baby gate kang dia terjerit2 panggil aku nak ke dapur jugak, sudahnya nak masak pun tak senang. paling risau kalu dia buka fridge, nanti mcm2 dia angkut keluar, sayur, ubat makanan, minuman. 

Konon macam main masak2 kot.kadang2 tu geram jugak, sbb bila rayyan dah ke dapur maka yaya pun akak menjerit2 nak join abang dia main sama. (pengsann ummi mcm ni) kadang2 aku mcm dah malas nak marah2, larang dia. biarkan je dia teroka zaman kanak2 asalkan tak bahaya. kalau main pisau, gunting mmg aku terjerit2 mcm raksaksa laaa.(rasanya neighbour kami dah lali kot dengar aku terjerit2 mcm nampak hantu mak limah

sila layan je aksi rayyan kat bawah ni... mcmana laa aku tak jadi raksaksa.

 dikumpulnya magnet2 tu atas kosi. nampak tak kaki yaya disebalik baby gate tu, jap lagi dia pulak menjerit.

 punggah letak dalam tray pulakkk...

 pastu masukkan dalam microwave...

dah siap masak letak dalam tray balik...

4 comments:

syalinda johari said...

hahahhaaa..macam anak2 saya jugak ni..

Ibnuismaini Ismail said...

haha, buat cookies magnet ke rayyan.

::EIDA:: said...

huwaaaa. kalau ida punj harus menjerit jugak ni.... ida sayang koleksi FM ida.. hukhukhuk

Mimy Hamid said...

i FM tak letak ke peti ais sebab ni la asik pecah hilang..at least pakai magnetic board kat ikea...baru lawaaaaaaaa

Copyright to AMERIS LOVERIS
Designed by UMIESUEstudio 2015