Tuesday, January 10, 2017

2-2 dah sekolah..

alhamdulillah tahun ni 2-2 anak-anak dah bersekolah.
rayyan 6 tahun, yaya 5 tahun. 2-2 sekolah yg sama.
yaya nampak lebih cool & confident masa first day sekolah.
iyer laa mungkin abag dia byk bercerita perihal sekolah dia.
langsung takde drama airmata mcm rayyan dulu.

yaya masuk kelas relax jer sambil tgk drama airmata budak2 lain.
tak peduli langsung saya dok tepi pintu.
terus keluarkan buku kaler dia dan buat aktiviti sendiri.
good yaya.

tenghari 2-2 masih naik van yang sama. pakcik van antar rumah pengasuh(nenek).

hari pertama sekolah dia pakai baju biasa sebab masih belum dapat unifom.
so pakaikan dia dengan baju long sleeve & seluar panjang. 
mujur dia dapat adapt dengan new enviroment sekolah.
petang, masa gi amik dia tak berenti dia bercerita tentang kawan2,
 cikgu, toilet sekolah dan mcm2 lagi laaa..
semoga yaya dapat jd anak yg solehah dan berjaya nanti.

rayyan pulak mcm biasa, hepi sebab dapat jumpa
 kawan2 dia lps cuti panjang yang lalu.
hari pertama kelas 6 tahun dah start belajar. 
masa saya tunggu pada hari pertama kelas dia dah start
 baca doa utk ibubapa  dan mungkin refresh pelajaran thn lepas. alhamdulillah..
semoga rayyan jd anak soleh & berjaya dunia akhirat.


 pepagi muka ceria & excited pegi sekolah

 tengok yaya tanpa pedulikan orang lain kuarkan coloring book dan buat aktiviti sendiri sedangkan org lain terkebil2 lagi...

abang dah boleh harap, pimpin adik naik van sesama.

2 comments:

CikNaa said...

yaya 1st day dah pakai tudung..omey!

Mila Ahmad said...

cumelnyaaaaa dua-dua dah sekolah dah.

Copyright to AMERIS LOVERIS
Designed by UMIESUEstudio 2015