Tuesday, May 3, 2011

KiSaH BuAh PeAr...

camni citer alkisahnya ktorang nak gi Giant Bt Caves tp cuaca plak panas betul.
so nak pegi ke tak...nak pegi ke tak... tp kena gi jugak sbb nak masak tghari nnt dh xde lauk basah. setelah berdiskas suami isteri ummie je yg gi Giant.
rayyan dok umah dgn ayah.
sblm pegi tu prepare dulu bfast buat nescafe, roti dan potong sebijk buah pear.

kitorang cuba la bg kat rayyan buah pear yg dh dipotong tu, just letak kat lidah dia bg rasa je manis2 buah tu.dia siap pegang lg buah tuh.terus hisap cottt...cottt...cottt....

Sikecik tu macam suka plak, iyer la sblm nie minum susu jer dapat rasa sekali keenakkan buah pear terus suka. sbb umo dia kecik lg kitorang terus stopkan.mana bleh nnt sakit perut...

dia pn siap melalak tak henti2, ada la dekat sejam.teresak2 lagi. huhuhu...
wpun dh dah amik buah buah dia hisap jugak mitten yg dia pakai tu
sbb ada lg rasa manis buah tu. nangis lg x henti2.



buah pear ni la yg buat Rayyan merusuh dan tunjuk perasaan....



so mitten tu ditanggalkan takut bau pear tu buat dia melalak lg.
lps tu merajuk x nak hisap susu. wpun lapar gile last minum susu kul 8.30am
masa tu dh pukul 1 lebih. nangis lg huhuhu...sampai tertido.
lepas bangun tido (sejam lps tu) nangis lg teresak2, cuba lg bagi susu, baru dia nk..
tu pun sbb lapar sangat kot. ciannya anak ummie...

adooiii... baru 3 bln lebih dh merajuk mcm ni rupa.
lps ni x bleh lg cuba2 nk bg mkanan kat dia.rayyan...rayyan... sila sabar ok,
lps 6 bulan segala jenis makanan boleh makan ok.

1 comment:

Zur@ZaRi said...

dear,

romper handsome like daddy tu ader age 3-6 month jer lagi.. kalo berminat sms me @ 016-6901502 yer.. tq

Copyright to AMERIS LOVERIS
Designed by UMIESUEstudio 2015