kul 11 lebih tetiba terasa nak buat.
biasanya time ni saya dah selamat dalam selimut.
kebetulan cik asben takde,
dinner dgn department terkejut tgk saya tak tido2 lagi. hahahaha
sebenarnya dah lama nak buat kek apam ni...
ala kek yg viral resepi Shiela Rusly tuuuu...
bila tgk bahan xde laa susah mana. eeh semua ada kt dapo tu..
boleh laa buat bfast esok nnt, kongsi2 dgn jiran.
dalam masa sejam siap kek apam gebus gebas ni..
budak2 tu pulak mmg jenis xleh tengok kek.
dan2 nak makan terus wpun dah kul 1 lebih..
masa sebelum bakar tu cuak giler tgk kek tu..
mcm boleh lempar je rupa parasnya..
saya pasrah je kukus, bila dah masak eehh elok pulak menjadinya...
jom tgk resepinya...
Resepi Apam Susu Belang
Bahan - Bahan
1. 4 bj telur
2. 1 sudu teh esen vanila
3. 1 sudu bsar ovalate
4. 1 cwn gula pasir
5. 4 sudu bsr susu pekat
6. 2 cwn tpung gandum
7. pewarna
2. 1 sudu teh esen vanila
3. 1 sudu bsar ovalate
4. 1 cwn gula pasir
5. 4 sudu bsr susu pekat
6. 2 cwn tpung gandum
7. pewarna
Cara2:
- no 1 smpai 5,diblend smpai halus n kembang..
- pastu masukn tpung n gaul sebati..
- bahagi pd bbrapa bhgian n warnakan..
- loyang tu,sy oles ngn majerin ckit..masuk adunan dlm loyang selang seli n kukus dlm 45 minit..
- pastu masukn tpung n gaul sebati..
- bahagi pd bbrapa bhgian n warnakan..
- loyang tu,sy oles ngn majerin ckit..masuk adunan dlm loyang selang seli n kukus dlm 45 minit..
giler hudus masa sblm kukus
nasib baik bila dah masak cantik jer...
hahhh ... lagi 5 minit nak tido sempat lagi mkn kek yg baru masak
1 comment:
Kak Amy, Nad save tau resepi ni..nanti nak try. tq ya
Post a Comment