Friday, September 2, 2016

cuti-cuti Cameron Highlands

percutian pendek ni pada 2/8 hingga 4/8. 
plannya nak pegi bulan lepas lagi tp saya bz pulak 
dengan keje2 kat opis so posponed sampai ogos laa..
percutian kali ni mmg amat menjimatkan sebab kami stay kat rumah rehat KWSP.
 yeayyy... penjimatan hampir RM400 jugak laa,
 kalu amik bilik mesti cecah RM400 untuk 2 malam.
so penjimatan tu kita buat shopping. i loike.. hihihi...

kali terakhir datang Cameron Highlands ni entry SINI.
 masa ni saya tengah sarat pregnen yaya.
pegi dulu  rayyan masih baby lg,  
skrg umur 4& 5 tahun baru syok bawa bdk2 ni berjalan.. 
mcm2 dia tanya, mcm2 dia nak... hahahaha..

hari jumaat saya amik half day. pegi 1 mlm x best,
 kena amik 2 malam baru syokkk kan.
masa ni mmg 50-50 nak pegi sebab asben pun baru baik dari sakit. entry SINI.
iyer laa baru bg sangat kan.. 
tp dia tetap bersemangat nak pegi,
 saya kata kalu x larat drive saya boleh gantikan. 
tapi idok pong..

kali ni mmg rasa enjoy sangat2., rasa lebih tenang.  
maklum laa suhu 12'c. 
walaupun dah tak sejuk mcm dulu2 tapi setap sejuk jugak.
 malam2 berselimut, berstokin jugak tido tanpa kipas & ekon. 

sempai shopping stoberi, stokin, sarung tangan, 
topi utk budak2 tu dan jugak baju bundle winter coat untuk  saya dan suami.
 lepas ni ada perancangan utk bercuti jauh skit InsyaAllah.
 so beli kat Cameron murah wehh...
bundle jer... kalu beli yg baru mau RM400-500.
 oohh pembaziran sangat kan.

mula2 sampai ada tempat baru... alaa lupa nama tempat ni. ada funfair. 
kitorang stop sini siap diner terus.

ada pulak robot transformers. hepi laa 2 bradik ni. siap bercakap lg TF tu..

dinner di Old Town.

perkarangan rumah rehat KWSP ada taman. 

day 2, enjoy nak naik ladang teh BOH, jalan2 di KEA Farm & ladang lavender...






saya & yaya je masuk ladang lavender. rayyan tido dlm keta.

perkarangan rumah rehat KWSP

pokok ros yg ditanam di depan rumah rehat subur & lebat berbunga. 



dalam lavender farm ada gak pokok daisy ni. kalu nak petik RM2 sebatang. 
x kuasa ahh.. amik gambar cukup.

cantik. percubaan buat bokeh. masih lg x reti.. hihihi

ada uncle india tlg snap kan gambar saya..

sangat cantik & colorful daisy... yaya asyik gaya peace jer..

nak sangat bergambar dengan minion ni

di ladang teh BOH, saujana mata memandang. nakk pegi lagiiii....


tapi bdk2 ni bosan wehhh... asyik tgk pokok jer...


tgk yaya tu nak tiru gaya saya.. hahaha.. like mother like doter sungguh.


stoberi & cameron tak boleh dipisahkan

aiskerim lavender rm8 satu..

4 comments:

Mila Ahmad said...

cumelnya adik beradik ni, sorang dh anak dara sgt sorg dah bujang.

nadiah hanum said...

muka ceria jer anak-anak Kak Amy..:)
seronok kan bawak anak-anak sebaya rayyan & yaya ni gi jalan-jalan..nampak teruja jer diaorang...:)

Aeen said...

yaya dah rambut panjang cantik....
dah besar budak2 ni kak...
seronok dorang dpt gi jalan2...

Chekgu Azrine said...

series...lama giler rin tak naik CH...ajak hubs dia cam takmo je..huwaaaaa....

btw..camne dapat booking umh kwsp tu?

Copyright to AMERIS LOVERIS
Designed by UMIESUEstudio 2015