Thursday, October 20, 2016

besday suami isteri peram berbulan...

Sebelum abis tahun, baik saya cepat2 update entry basi ni. 
kang terdelete gambar dalam hp terus takde kenangan...

ni pasal besday tuan tanah bulan september aritu..
besday yg ke 39 ko.. tahun dapan mokcik dah 40..
tak tahu nak rasa apa.. 
cuma syukur yg teramat sebab Allah masih lg bg pinjam nyawa
 dan bernafas hingga ke hari ni. 
syukur lagi dikurniakan suami yg sangat memahami saya, 
buruk baik saya, dan melayan saya sebaiknya...

siyes bila dah masuk fasa ni rasa mcm hmmm... 
fasa yg orang kata kehidupan baru bermula. kononnya...
sebenarnya masa ni masa yg tak boleh tunggu2 lagi untuk kita menambah ibadah kita sebanyak2nya
topup kekurangan ibadat zaman dolu2 muda remaja. 

tiada apa lg yg saya inginkan selain melalui hidup bersama suami
 & anak2 dan dikurniakan kesihatan yg baik untuk terus beribadah,
 bekerja dan membesarkan anak2 saya.
menambah anak?? rasanya cukuplah sepasang tu harta saya...
 akan saya jaga amanah Allah itu sebaik mungkin.
dah masuk fasa 40 (tahun depan) macam malas dah nak bangun malam tukar pempes, bangun buat susu, dan berjaga malam utk baby.

jangan nak compare dengan che ta pulak korang... dia lain wehh.. che ta jaga diri dia je, yg lain semua bibik uruskan. hihihihi...

 lagi pun semua barang2 anak2 saya saya dah jual preloved (kebanyakkannya) mcm baby gate, pam susu bath tub baby dll...
tinggal stroller jer lagi sbb sayang nak jual. 
biar ianya jadi kenangan utk anak2 nanti...

pada Jun yg lalu pula kitorang sambut besday suami. sambutan simple bersama anak2 di rumah je.. janji ada kek dan anak2 nyanyi lagu besday sama2. sronok. budak2 tu pun sronok tiap kali sambut besday.


hadiah besday dari suami, set perfume.
 last saya dapat set mcm ni masa hantaran kawin dulu..

kek besday yg comel


ok.. jom nyanyi sama2..


masa besday suami hari tu saya sempat sediakan mee bandung dan puding triffle. hehehe



 
tengok betapa excitednya rayyan bila ada sambutan besday


4 comments:

Lynda Che Lah said...

happy belated birthday utk akak dan suami.
semoga diberi kesihatan yang baik utk menjalankan kehidupan
dan ibadah.
Insha Allah fasa baru tu lebih lega agaknya dr segi komitmen hidup kan kak.
Semoga semua dipermudahkan.

Mila Ahmad said...

semoga akak dan husband serta anak-anak diberi kesihatan yang baik dan dilimpahkan rezeki.

achiek anis said...

hihi che ta pun masuk sekali ye kak

Chekgu Azrine said...

Xpe.msh nmpk muda...apala sangat dgn angka tu..ewahhhh

Copyright to AMERIS LOVERIS
Designed by UMIESUEstudio 2015