Tuesday, April 3, 2012

Home made Pizza


Ahad lepas, tetiba datang idea nak buat pizza. bahan2 dah ada, so apa lagi dlm 36 weeks gigih aku buat pizza. tp pizza versi aku ni letak je apa2 topping. dapat la 3 bijik pizza saiz regular kalu kat pizza hut laaa. pizza 1st aku letak sebanyak2nya minced chicken, ala2 chicken hawaiian. ekekek... pizza ke2 & ke3 aku letak minced chicken, crab stick, dan sosej. so aku namakan dia pizza hentam keromo. bole gitu?? hihihi.. tp yang pasti mmg kena letak sebanyak2 chesee baru bergetah... oleh sbb aku xde pan pizza tu maka aku belasah je tray oven dgn pan utk buat pie...

sblm bakar... melimpah ruah dgn cheese.yg ni pizza hentam keromo.


lps bakar. pizza ke3 dh kurang skit cheese sbb dh abiss. tp rasa tetap maintain. kalu ada tabasco best kan, tp tabasco dh tak halal...

8 comments:

Mama Gee said...

wahh tererrrnyaa diaa....... :)

ameris said...

alaaa G nie, nama lagi pizza hentam keromo suka ati je nk letak pape pun mcm G buat spageti tu laaa...

mimie kesuma said...

sedap...tu guna keju mozarella ke keju cheddar ?????

ameris said...

mimie;
cheddar cheese jek.

Papa Mifz said...

sungguh menyelerokan....

ameris said...

papa mifz; skali skala buat pizza best gak.. tq 4 uy comment

Ana Farhana said...

bestnye pizza ni :)

ameris said...

ana farhana;
buat sendrik baru puas ati.
campak je apa yg nak, keju lebih, ayam,sosej, nenas mcm2 lahh...
anak2 mesti suka.

Copyright to AMERIS LOVERIS
Designed by UMIESUEstudio 2015