Wednesday, December 19, 2012

Blogger Event Lagi??

assalamualaikum uols.

ni sticky entry hingga 19/12/2012. 
sila skroll bawah untuk entry terkini.


di pagi Jemaat yg mulia ni ingin aku war-warkan  satu event yg mulia untuk kita menambah pahala yang memerlukan sokongan semua untuk menjayakan aktiviti ini. aktiviti APA? ok... rentetan dari event fotoshoot Blogger ari tu, skali lagi mastermind CIK NADIA dengan kepala otak giler tp dengan niat yang sungguh suci murni mengadakan event anak yatim.

memang!! event ni tak leh gerak mana2 tanpa ada sokongan korang2 semua, jadi tak banyak  at least ada gak la sumbangan yang boleh korang bagi. tak semestinya korang kaya raya duit berkepuk2 bole bagi sumbangan bole je bagi barang terpakai, contohnya baju yang masih baru tp korang dah xnak pakai. iyer laa aku pon paham kita yang keje ni baju berlambak2 tetiap bulan asik beli baju jek. baju2 korang yg xnak pakai tu pun bole buat sumbangan untuk event kali ni.

kalu ada kalangan korang or laki korang yang keje NESTLE ke hape ke yang nak bg sumbangan mcm Milo, nescafe, bahan2 masakan pun amat dialu-alukan...  mainan pon bole, tp jgn la bagi teddy bear yg dah takde kepala, tercabut kaki tangannya. alat tulis pon boleh bagi...

korang pon tahu kan kedudukan anak yatim ni sungguh mulia disisi ALLAH, sbb tu laa doa mereka amatttt makbul. jgn main2 hokay. apa salahnya doa2 mereka ni mengiringi kehidupan kita hari2.

kang nanti ada plak yg ngomel, nak buat baik tp kecoh plak!!! HEYY... aku ajak korang buat kebaikan bersama, pahala pun dapat sama2, bukan nak glamer, bukan nak nama!! at least blog aku ni ada la khidmat jugak sebagai medium untuk kita sama2 mengejar pahala untuk kehidupan kekal nun di sana.

Ohh.. event ni akan diadakan pada Februari nnt, jadi kutipan untuk sumbangan akan diadakan dari skrg ok.   korang. sesapa yang nak join amat dialu-alukan. korang bole email aku amerislovely@yahoo.com

untuk maklumat lebih lanjut ttg event ni korang boleh klik SINI . Nadia juga ada menyediakan baju untuk event kali ni. korang bole baca kat sini.  Jom ramai2 kita buat pahala amal jariah.


15 comments:

MizzTina said...

boleh la kak, sy nk bg sedekah menan boleh kan.. nt sy mnta la dri sesape yg baik hati sekali.. :)

ameris said...

MK, jom la join skali.

Mila Ahmad said...

kak ameris join jugak kan kali ni ? boleh jumpa rayyan dgn zara hehe...

NM02 said...

alhamdulillah, moga sifat murni kamu semua diberi pahala yang berlipat kali ganda. in shaa Allah

ameris said...

InsyaAllah join jugak. masa tu rayyan dh 2 thn lebih zara lak dh 10 bulan. hoperully diorg bleh behave.

ameris said...

alhamdulillah... NM02 jom la join skali.

nadia said...

kak amyyyy, terharuuuuuuuuuuu T___T
thank youu soo much! tak sabarrr gileee nadia nak buat event ni. seriuss. nadia tak sangka langsung dapat sambungan sangattt menggalakkan. kak amy, baju saiz ape? suami kak amy sekali. nadia nak tempahkan dulu. nanti boleh amek gambar letak dekat blog. hihihi

ameris said...

akak saiz M kot. somi akak tu nnt dulu sbb xbgtau lg pasal event ni.

GOLD FINGER said...

tumpang lalu..nakkkk jointt

ameris said...

GF; jom laaa tes, kita wak hapenning skali lg...

::EIDA:: said...

Join jangan tak join.....

zila norazila said...

wahh bestnya:)

nadia said...

kak amyy, so far, dah ada orang email kak amy belum nak join ni nanti?

nadia said...

kak amy, thank you sooo much! oraitt kak amy, senang dorang email nadia terus. kesian kak amy nak uruskan keje lagi, anak lagi. hihi.

nadia said...

kak amy wajibbbbbbbbbbb! :) orang kuat kita ni! :))

Copyright to AMERIS LOVERIS
Designed by UMIESUEstudio 2015