Wednesday, December 12, 2012

Seminggu tak hapdet, rindu wehh. pembukaan dengan majis kawin...

Assalamualaikum...
wehhh.. seminggu aku tak hapdet blog ni. rindu tauuu...asyik teringat2 je, pastu tertanya2 apa la citer kengkawan2 maya ni. maklum laa seminggu tak buka blog. sebenonya banyak citer nak story mory tp kekangan masa, pastu ahkak pulak ada kusus. biasa la dah nak ujung2 taun ni baru tergedik2 nak gi kusus. nak cukupkan KPI. tu pun pilih tempat kusus yg dekat. nnt aku citer yer sbb kusus ni super best & ohsem.

ohh jemaat lepas aku cuti, saja amik cuti sbb nk kemas2 umah sikit dan main masak2 kat umah sbb family in law (FIL) nak datang umah. so haruslah aku masak2 sbb diorg smpai ptg mesti laa nk makan kann. tp caner la aku bole giler lupa nak snap gambar apa yg aku masak. adoii laa rugi sungguh rasa. sbb aku beria2 buat segala puding triffle, muffin choc chip+almond. pastu gigih aku masak udang masak lemak, ikan pari bakar sambal tomyam, sayur campur dan ayam goreng rempah. citer je laa gambar nan hadooo. haishhh..

FIL aku datang sbb ada wedding kazen kt  Dewan Merak Kayangan Felda. yang tak bestnya masa FIL aku datang ari tu kedua2 anak aku plak x sihat, jd asyik merengek je laaa. adoi. sib baek masa gi wedding tu aku tinggalkan diorg dgn acik. so lega lah sikit , takde la aku berkejaran dengan anak plak kat majlis wedding tu kan. 

 org lain amik makanan, aku plak gigih ke hulu ke hilir snap gambar mengalahkan jurugambar profesional berbayar.


 bersungguh plak laki ku ni. ntah apa la citer ni.



 pelamin ala2 henglish. so sweet sgt. i loikee

 sesi potong kek. ohsem sungguh. tetiba rasa nak bersanding lagi.

 riuh rendah bila berkumpul satu meja...

 gambar aku dengan pengantin mesti laa ada kann..

 kami keluarga belah pompuan

 gambar aku feeling2 model haruss ada. ngehh..ngehh.. maklum laa anak x bawa, jadi asyik amik gambar je.  kalu bawa anak sila bayangkan aku berkejaran dgn rayyan turun naik pelamin, pusing2 meja, cari rayyan yang suka main nyorok2




8 comments:

MizzTina said...

cantik pelamin dia..

::EIDA:: said...

Aah la kak.. cantiknye pelamin diaaa.. English style gitu~~~

baby lydia said...

wah..mkn besar lh akk..*_-

ameris said...

iyer MK. mmg cantik & simple.
#tetiba terbayang pelamin mk nnt

ameris said...

mmg cun & osem dgt Eida.

ameris said...

baby lydia. mmg mkn besar kami ari tu...

nadia said...

kak amy, event tu lambat lagi sebenarnya tapi
kitorang saje announce awal-awal sebab nanti semuaaa yang betul2
berminat nak join tu kena bekerjasama cari sumbangan dari blog and fb masing2. nadia baruuu nak email kak amy. mana tau kot kot kak amy berminat. yayy, kak amy betul2 berminat kan? insyaAllah awal bulan dua. kak amy nak baju biru kami blogger tu sekali tak? kitorang tempah kak. RM20 selai. nak bagitau nadia eh. rayyan dengan zara pon boleh join. yang kitorang kan kak, dengan laki laki sekali buat baju biru tu. semangatttttttt. nadia masuk list nama akak dengan suami kak amy dalam list event ni okeh?

ameris said...

nakkk... harap masa tu rayyan &zara ok. baju pon nak jugak tp utk akak je laa. somi akak xyah laa. eehh.. kalu ada bj2 yg tak pakai bole bg ke? caner nk cari sumbangan dari blog &fb??

Copyright to AMERIS LOVERIS
Designed by UMIESUEstudio 2015