Wednesday, July 10, 2013

BAK: hunting baju raya

weekend ahad lepas sempat kami 4 beranak pergi ke BAK untuk mengail baju raya. tahun ni beli awal2 supaya takde kes saiz habis, kaler yang berkenan dah takde. dan sebagainya. lagi pun tak koser aku nak mengusung anak2 di bulan pose menerjah mall untuk beli baju raya, dengan selaut manusia, kerenah anak2 lagi. **pitam**
actually gallery BAK ni terletak kat jalan gombak je. dan BAK ni banyak cawangan. bulan lepas aku dah suami dah gi survey, tapi ayat NANTI DULU  tu biasa laaa.... last2 masa gi minggu lepas warna yang berkenan di hati dah takde. yg suami ada, aku punya lak xde, yaya ada saiz rayyan lak takde...tak ke haru gitu. penyudahnya beli je yang ada saiz dan warna untuk semua 4 beranak ada... warna apa tu??? jeng..jeng...jeng... tunggu la raya nanti. kang tak seperais pulakkk...
masa aku gi ni pun ramai betul org. dengan budak2nya lagi, anak2 aku apa lagi suka bebenor laa bila ramai kawan, dia ingat mcm kat taman ke hape bole main nyorok2 celah2 patung tu. alahai anak... rayyan lagi laa tetiba berak, abis bau satu kedai. cepat2 bayar, pastu gi masjid cuci montot tu. 

baju2 lain untuk budak2 tu aku dah beli awal2 lagi. srtiap minggu beli sepasang, setiap minggu beli sepasang. lagi pun takde ralat sgt sbb setiap bulan mmg selalu beli pun untuk diong berdua.




 2 dewasa, 2 kanak2 lebur RM598 untuk baju melayu dan baju kurung di pagi raya... ayat nak sedapkan hati, takpe setahun sekali....

 giler cantik baju2 kat sini. siapkan RM je. yang paling aku suka dia punya jahitan tersangat kemas dan detail.

#snap pakai hp je, aku berebut camera dengan rayyan. so ummi terpaksa mengalah....

15 comments:

NM02 said...

BAK ada bukak kat area umh kita, kat gombak. nak terjah carik sampin suami dan anak. BAK mmg terbaek!

Mila Ahmad said...

kedai ni butik kan ? dekat dengan Trafik light dan balai polis kalau tak silap

Aty_Fared said...

betul lar..beli awal2 senang..biler akhir2 nanti memang selalu susah nak jumpe yang pekenan dengan saiz yang sesuai...dah merase dah tahun lepas...huhu

With Julia said...

BAK nih dkt gan umah mak umi Qi tau...haaaaa dekat sgt...tp x pernah yer nak singgah hahahha cantik2...tp kena siap duit eh mahal bebenor tuh heheh

CikNaa said...

eh ramai pulak blogger duduk dekat area BAK balai polis tu kan.. ciknaa pun :)

nieysz said...
This comment has been removed by the author.
Mimy Hamid said...

ni bak tailor kat gombak setia tu ke

ameris said...

iyer mimy, yg kat trafik lite dekat balai polis tu...

Nory Zoulkefle said...

nory tak beli lagi baju raya...
huhu sedihnya...
pening fikir nak tema apa tahun ni...
hehe

Cik Puan Rara said...

vahhh best nya.nk g lah.nmpk cm ada baju utk 1 family je tu.

PinKy MoMMa said...

tempah dari sebelum puasa lagi hehehe..jadi tak de masalah warna dan size..sbb thn lepas dah kena..jadi tahun ni awal2 dah gi tempah huhu

Ibnuismaini Ismail said...

nampaknya semua org pun dah beli baju raya. takleh jadik ni.

nadia farahida said...

kat mana ni kakkkk amyy? macam menarikkk je :)

ameris said...

Nadia, kat Jalan gombak batu brapa ntah. dekat dgn balai polis dan trapik lite.

::EIDA:: said...

BAK name die? hihihi.... ida dah settle bju raya.. tapi huby je belum... nak cari siapp terusss

Copyright to AMERIS LOVERIS
Designed by UMIESUEstudio 2015