Thursday, July 18, 2013

Iftar @ Flora Cafe bersama blogger..

sabtu lepas, aku dijemput untuk satu food review buffet di Flora Cafe Ampwalk. heyyy korang dah lupa ke kan tempat ni aku celebrate birthday suami aku dan jugak celebrate anniversary kami. memang sangat2 meriah tau.. so bila dapat invitation ko mampu nak tolak ke?? no...no...no...
kali ni blogger yang join hangkut skali laki masing2, yang ad
a anak siap bersilat gayung bg anak makan aku ler tu... sibuk main eskalator kekdahnya... nasib baik ruang Flora Cafe yang amat selesa, luas buat anak2 aku tenang nak berlari-larian, panjat tangga sana sini... kohkohkoh...terbatuk2 aku ngejar diorang.
dengan deco munga-munga buat korang rasa ohsem sesangat ala-ala wonderland gitew. takder nya crowded nak berebut makanan bagai. yang paling special tu siap ada air zam-zam lagi setiap meja. buffet Ramadhan ni sehingga 5 Ogos yer... so cepat2 set date kat smartphone korang untuk buffet di sini.
lagi satu satu lepas buka puasa tu korang boleh solat maghrib kat tempat yg disediakan. giler selesa tempat tu. econ lagi, karpet tebal tenggelam kaki. rasa terus nak terawih kat situ jer...

k dapat buffet Ramadhan dengan harga dewasa RM45++ dan kanak-kanak 6-12 thn RM20++ dengan makanan yang maha banyak buat korang rasa nak melekat je kat situ dok ulang2 makan...
Kalau tak sedap takdenya aku dok ulang2 datang sini okeh... menunya juga adalah berlainan setiap hari...
3 jenis air: air mata kucing, air Jimi Asmara(gabungan padu sunquick & pisang) dan air lemon

deco buffet mengalahkan kat hotel 5 bintang beb...candle sana sini sinun...

rojak buah sedap giler...



seafood platter...




pemandangan dari atas, apa2 event boleh buat kat sini; wedding, baby shower,birthday etc..

wehh korang Flora cafe ni bukan takat cafe je... mcm2 ada tau



yaya dah terpegun tengok gambar hewan ni...

 
geng blogger kalu dah berjumpa mmg lupa diri. bergambar tak hingat. semoga berterusan ikhwah ni selamanya....

10 comments:

PinKy MoMMa said...

seronok dapat suami smua sporting2 belaka..hangkut laki bersama tu penting sbb laki kena jadi driver ekeke

Masya said...

seronoknya dapat jemputan kat flora ni ......

With Julia said...

weeeeeee moh buka poser lg hehehhe

Mimy Hamid said...

wah 2 kali jejak la eh..bestt seronok....rezeki ramadhan ni

dd dudu said...

buffet die ada makanan ape kak. malay? western? contoh2 makanan. hehe nak gi gak laa bawak ma ayah buka sini sebab akak ckp surau die selesa. haa alamat kat mana ;p

ameris said...

DD, makanan dia more to malay. tp ada gak mcm spageti seafood masa akak gi ari tu. menu pun bertukar setiap hari... dd contact Mell manager flora cafe tu, dia very frenly. nnt dia reserve table, selesa skit hariss nak lari2. surau tkt 2 naik lif je.
Alamat Flora Cafe :

Lot G..08B-1Ground Floor,
The AmpWalk, 218 Jalan Ampang,
50450 Kuala Lumpur.
Tel : 03-2161801

MizzTina said...

ntah bila la dpt togeder² dgn blogger gini..huhuhu

Hidayah said...

seronok hang out dgn blogger..

masing masing sporting..

moga ukhuwah antara kita makin kuat :)

Reena Onn said...

I'm back... i'm back... cepat... jengah blog kita meh... Hehehe... rindu dekat dia jugak. Muahhh!! Happy anniversary dear :)

::EIDA:: said...

titew memang kemana saja dok angkuttt hubby skaliii. hahahaha

Copyright to AMERIS LOVERIS
Designed by UMIESUEstudio 2015