Monday, September 2, 2013

Gara2 tiada air...

sabtu lepas 31/8/13 sangat laa menduga
 kami anak beranak. (Allah bg ujian skit aku dah menggelabah beruang) 31 ogos semua orang dok merdekarama depan tivi tengok perarakan... aku sekeluarga berarak dari satu mesjid ke satu mesjid. dari sri gombak sampai ke sentul. sebabnya 3-4 masjid yg aku singgah ada majlis akad nikah weiii.....
sudahnya dekat kul 11.30 baru settle mandi. punya la comot muka yaya & rayyan. pampers masing2 dah berat berkilo. 

aku pun silap sbb tak allert berita xde air ni. lagipun kami mmg xde simpan air pun . paling lama xde air 1 jam je. bila skali xde air sampai ke petang mmg nazak aarr lebih2 lagi anak anak kecik cam aku nih.

pengajaran: kena beli baldi bertutup tuk simpan air la cenggini....

muka yaya comot giler. sblm mandi.

 akhirnya dapat mandi kat masjid ni kat sentul. lupa lak nama masjid ni..

 
 lepas mandi punya la hepi..berlari2 dalam masjid 2 beradik ni

  sampai la terbaring kepenatan


13 comments:

Qhaifa Nur said...

memang dugaan..
nasib baik kat rumah ada air...

ameris said...

sehari dah terasa... cemana la negara2 yg tak jumpa air berminggu2. syukur..

MizzTina said...

tu la kak, ada dgr gak psl tu.. seb bek leh mandi kt masjid.. dibuatnya semua masjid kunci..

mOoN said...

umah kita pun xde air ari tu... dengan anak and mak paknya sekali tak mandi.. sib bek en.abg jumpa tempat nak menumpang mandi... huhuhu

hazlina azmi said...

Hai dear..bestlah blog awk..penuh warna warni kehidupan..jemputla ke blog saya dan kita bertukar-tukar link pulak..:)
http://superstorevitaminhebat.blogspot.com/

ameris said...

ada satu masjid yg kami singgah tu mmg berkunci.

ameris said...

tumpang mandi kat mana Moon?

ameris said...

hai hazlina, slmt berkenalan...

NM03 said...

kan.... tapi nasib baiklah area umh kami ade... tapi dh standby tadah jugak.

Chekgu Azrine said...

alhamdulillah..rumah rine ada air even slow..balik dr mcd tu dh mula banyk balik

erin said...

nasib baik rumah sy ada air..klu takde susahnye lahai..dh la kite ni ada anak2 kecik kan, d'org bukan kira ada air ke tak, yakyak tetap yakyak..haha

ameris said...

Tu laa erin. Sib baik sehari je. Kalu x jenuh cari masjid lg:-D

Umi Qi said...

Dugaan kan sis...tp kt area selayang umah umi Qi hado plak airnya...ermmm ntah2 air simpanan tank ats apartment kot kikiki....suka tgk dua beradik nih sis...omey2 belaka mcm maknya

Copyright to AMERIS LOVERIS
Designed by UMIESUEstudio 2015