Wednesday, March 14, 2012

Makcik jual pen/minta sedekah



ni aku nk citer pasal sorang makcik yg jual pen/minta sedekah kt traffic light Greenwood. tindakan makcik nie sebenarnya amat membahayakan diri dia. dia akan pegi ke satu2 keta. kalu nasib baik ada la org bg sedekah. sebenarnya yg beli pen tu pun niat sedekah je.iyer laa... tgh2 panas buta, kesian jugak tgk makcik tu kann...

dah lama sebenarnya aku peratikan makcik ni cari rezeki camni. tp seriau je kalu tetiba motor ke hape ke kan.. kdg2 trafic light dh ijau makcik tu masih lg dok ketuk2 cermin keta. adoiii...

rasanya makcik ni bukan org Msia berdasarkan warna kulit dia. mungkin Kemboja kot. aku rasa laaa..

makcik ni berjalan ke satu satu keta nk offer pen. ada ke org yg nak beli??
bagi sedekah je laa..


aku snap gambar dari jauh makcik ni minta sedekah. nampak tak makcik tudung kuning tu??



nota kaki: ada sesapa lalu jln ni penah tgk makcik ni tak?

13 comments:

Aza Suhaiza said...

ameris. sy rasa ni mkcik yg sama. sy jumpa. tp kat trafic light area selayang. siap ketuk cermin kereta minta sedekah.sy ulur jugak duit. muka die ala2 kemboja.kulit gelap.

ameris said...

aza suhaiza; betul lah tu kot. ke ada sindiket ekk??
nak tak nak bagi jugak kan. saya pun camtu gak. bg sbb kesian je, tgh panas terik jual pen...

Hani Syahani said...

isk kalo kene langgar dgn kereta yg nak cepat time lampu merah, x ke nayo makcik ni? isk3

ameris said...

Hani Syahani;
ari tu nyaris motor nk langgar dia.
sbb dia dok tgh2 jln. motor tau je lah nk cepat je...

Me, Myself and I said...

aah.. makcik ni mmg selalu ada.. tgh2 panas2 plk tu..kesian mmg kesian tapi takut gak nk bg.. sindiket kannn.. hari tu kat bulatan batu caves pun dh ada yg jual pen..ish3..

Me, Myself and I said...

aah.. makcik ni mmg selalu ada.. tgh2 panas2 plk tu..kesian mmg kesian tapi takut gak nk bg.. sindiket kannn.. hari tu kat bulatan batu caves pun dh ada yg jual pen..ish3..

ameris said...

Me, Myself &I;
tu laa... ntah2 sendiket kot. org dh xbleh nk buat apa sbb dah terperangkap dlm keta kt trafik lite.
nak tak nak hulur je singgit dua..
sbb kdg2 dia tunggu kt keta kita kan..

Anonymous said...

http://www.mazidulakmal.com/search?updated-max=2012-03-03T11:09:00%2B08:00&max-results=7&start=14&by-date=false

adakah makcik ni orang yang sama?

ameris said...

anon;
wallahualam...

AyuInsYiraH said...

free dtglah ke blog ayu..ayu ada buat bloglist...jom sertai ramai-ramai..

http://ayuinsyirah.blogspot.com/2012/03/jom-join-bloglist-ayuinsyirah-tahun.html

InaAchik said...

selalu jumpa!

ameris said...

ina;
awk bg duit ke?

mizzkechique said...

beraninya dia.. kang tetibe ada mtr berdesup mcm mn..huhu

Copyright to AMERIS LOVERIS
Designed by UMIESUEstudio 2015