Monday, March 26, 2012

Sudah 34 minggu


gambar google

diam2 dah 34 minggu rupanya. aku rasa sekejap je aku pregnen yang ni.
masa Rayyan dulu huhh.. lama betul nk tunggu seminggu seminggu tu. yg ni mcm sekejap je.
aku kalu bleh nak lambat2 skit bersalin.

tp minggu lps aku dh mc 2 hari sbb sakit sgt kt pinggang dan belakang ni. rasa mcm dah x lama je nk bersalin, firasat aku mungkin bersalin awal kot. semua aku serahkan kepada Allah. asalkan semuanya selamat dan berjalan lancar.

Jumaat lps aku check-up kt Klinik Seri Indah dgn Dr Zulailah lagi. Alhamdulillah baby ok, air ketuban pun dah kurang. masa Doktor Zu scan baby tersangat la x dok diam. aktif mcm abg dia jugak kot. kdg2 baby bole buat aku tersentak kalu tetiba menendang atau buat aksi akrobat kat dalam perot ni.mcuma aku kena byk berehat. sbb kaki ni mudah cramp kalu byk berjalan.
sakit wooo kaki cramp nie. kena plak time tido. mmg bole trjerit.

Minggu depan aku dah bole refer kt Dr Wan Ratna kt Putra Medical Centre. semoga semua berjalan lancar... suka doktor wan ratna. very soft spoken...



nota kaki: masa tgh taip entry ni baby asyik menendang jek dlm perot.

8 comments:

mimie kesuma said...

semoga sehat dan selamat hingga waktu kelahiran ya sist.. ^_^
sehat ibu dan buah hatinya..amin...

Qhaifa Nur said...

moga selamat semuanya..

ameris said...

mimie kesuma;
TQ yer.. aminnn.
saya pun suka masuk dapur awak. semuanya best2.

ameris said...

qhaifa nur:
Insyaallah, aminnn...

Mama Gee said...

diam tak diamm...dh 34wks..
tak sabar nk tgk wajah adik rayyan :)

ameris said...

G; tu rasa mcm sekejap jer. masa rayyan dulu lamanya rasa... maybe excited 1st baby kot.

mizzkechique said...

wahhh, xlm dh tu..

ameris said...

takot jugak la MK wpun baru thn lps dh bersalin...

Copyright to AMERIS LOVERIS
Designed by UMIESUEstudio 2015