Monday, March 19, 2012

Hidangan Nasi Tomato & Desert Puding Cocktail di Hujung Minggu

nasi tomato, gulai ayam,acar mentah, sambal


Ahad semalam aku buat nasi tomato dan desert pudding cocktail untuk santapan kami sekeluarga. bila aku buat nasi yang berperisa mcm ni, sampai ke malam la kami mkn nasi ni, hari ni siap bawa bekal ke opis lg. hohoho...

nasi tomato versi aku ni tersangat la simple, takdenya letak susu cair tu semua sbb suami kata nnt cepat muak. lauk pula dia request gulai ayam jek. jadi teramat la memudahkan tugas aku di dapur utk masak.

wpun nmpak mudah bg aku yg pregnen 34wks ni agak semput jugak nk menyiapkan semua seorang diri. jap2 ke luar jenguk si kecik tu, pastu sambung masak balik. lepas makan baru perasan kaki ni dh sembab. huhuhu...


dalam sembab tu sempat jugak aku buat desert puding cocktail ni. fruits cocktail ni dh lama sangat aku beli tapi tak terbuat. takut kang bila bersalin nnt mmg x buat la nampaknya. yang paling best bila si suami dan anak makan bertambah2. takde la aku simpan berhari2 dalam peti ais. mmg bertambah2 lemak kami sekeluarga semalam.



5 comments:

Mama Gee said...

dapnyaaa....yummmy!

ameris said...

G;
style saya simple je.
glm google mcm2 jenis resepi ada bleh try..

Hani Syahani said...

aduh, siannya kaki sampai sembab tu, tp masih gigih buat koktail,bgus2...ibu yg kuat!!! :)

ameris said...

hani;
masa ni lah pun nk mkn, bila dh bersalin nnt mmg kena pantang la mkn benda nie semua. lg pun koktel dh lama beli, kang expired plak. hihihi

mizzkechique said...

koktail tu nmpk sdp..tp malangnya, saya xminat sgt....

Copyright to AMERIS LOVERIS
Designed by UMIESUEstudio 2015