Wednesday, March 28, 2012

Short Vacation sebelum Deliver


assalamualaikum... rasanya ni aktiviti jln2 terakhir sblm aku bersalin kot. tapi tak tau la kalu larat lg ada tempat lain plak aku pegi. kali ni kami sekeluarga ke Pengkalan Balak, Melaka. mcm dekat je tp dengan keadaan aku yg dh masuk 34 minggu dan karenah sikecik tu mmg memenatkan. tambahan plak cuaca pun agak panas pada hari sabtu lps.

sebenarnya, ni opis hubby punya aktiviti, dia punya unit je, nk geder2 kt sana. aku risau jugak nak ke sana sbb hari sblm nya Rayyan demam. kang tak pasal2 lg teruk keadaannya. tp nasib baik sabtu tu dah ok. so kami pn on kan planning tu.

kitorang bertolak dalam kul 11 gitu. selepas settle basuh baju, dan kemas umah skit2. oohh lupa nk bgtau aku sempat buat muffin blueberry dan muffin pandan lagi. ni utk kongsi2 mkn kt sana nnt. lupa plak nk snap gmbr, tp semua kata best muffin tu. wink wink.. kembang idung aku. hihihi...

sblm smpai sana kitorang sempat singgah mkn asam pedas melaka di restoran adik beradik. pusing2 cari kedai tu. lunch pn dh kul 3. lapar wooo... perjalanan jd lama sbb kami banyak singgah. solat, mandikan Rayyan, beli coconut shake klebang yg super duper marveless.

ni masa berenti beli coconut shake klebang. bole jem jalan wooo... cik hubby turun pi beli. si kecik plak amik tempat drebar laaa apa lg....

dh smpai bilik pn. agak luas dan selesa. cuma ekon je bunyi kuat skit. ganggu masa tido aku.kihkihkih...

bilik kami 207.


ni la tempat kami menginap... D'Nelayan Beach Resort.


sampai je ni la aktiviti si Rayyan...


mandi kolam. anak kawan cik hubby suka layan Rayyan dlm kolam ni. mandi sampai menggigil dan biru jari kesejukan.

ada peristiwa skit masa ni. tetiba pelampung Rayyan tertelangkup ke bawah. sib baik kejap je. tercungap2 dia... sib baik xde pape... ngeri ummi tengok. x sempat snap gambar sbb dh panik... korang bole bayangkan tak? kepala dia dlm air, kaki ke atas...

cik hubby layan si kecik je..

view dari kolam.

sunset


budak kecik ni la paling aktif masa diner BBQ mlm tu. dia dok buat iklan oreo yg budak dlm iklan tu sengetkan kepala. terpaksa la cik hubby kontrol dia dari naik pentas tu. adooiii anak ooii....x sempat nk snap makanan mlm tu. ada lamb grill, nasi goreng cina,ikan bakar, coleslaw,kerang bakar, steamboat, tomyam... apa lg ekkk?? lupa dahh..

view dari bilik, kolam tempat si rayyan lemas 5 saat.

6 comments:

mizzkechique said...

xpadan dgn buyung..berjalan je..

ameris said...

MK; time ni je la nk berjalan. lps ni xde dah.. thn dpn blm tentu bleh jenjalan dgn 2 anak yg kecik2 tue...

Mama Gee said...

seb baik rayyan tak apa2 ye...
lepas ni leh jalan2 dgn adik rayyan pulak lah... :)

ameris said...

G; susah dh nk berjalan2 pasni.kena tunggu 2-2 besar laa. kalu sorang bole control lg. 2 org ni rasa x larat je. lg pun umo diorg rapat.selang sethn je.

izahdaut said...

take care semoga selmat semuanya...

muffin cup tu saya beli kat kedai bakery bahan2 kek. insyaAllah memang mcm2 jenis ada comel2. kalau kat tesco memang ada jugak, cume lebih mahal dan tak banyak choice

ameris said...

tq. izah... mmg bersemangat la nk buat muffin lps nie..

Copyright to AMERIS LOVERIS
Designed by UMIESUEstudio 2015