Friday, September 27, 2013

Seronok ke ada blog/jadi blogger nih???

aku kerap jugak la org tanya best ke jd blogger?? seronoknya ada blogg... cemana nak buat blog mcm ko??? kalu ada yang tanya aku... aku jawab best sangat2. wehh boleh meroyan gak la kalu tetiba blog kena hack atau tetiba xleh bukak. mmg penah jadi kat blog aku satu masa dulu


 nasib baik jugak seminggu jer dia buat hal, tu pun dah menggelabah beruang aku dibuatnya, mana taknya segala memori & kenangan tersimpan dalam blog. aku pun kekadang belek kat blog sendiri kalu nak cari apa2 ttg anak2 aku. contoh macam suami tanya "bulan brapa ekk rayyan masuk ward ritu?" mula la aku godek2 blog korek cerita rayyan masuk ward dulu....

pastu, melalui blog jugak la aku dapat ramai kawan. dari alam maya jumpa di alam nyata. seronok giler rasa. sblm ni sembang kat alam maya. bila dah jumpa pot pet pot pet non stop borak pasal anak walaupun FIRST TIME jumpa.... ppffttt...

yg best lagi semua diorang ni sporting beb. bila gathering rasa cam tak nak balik wehh.

dalm best berblogging ni ada jugak laa pahitnya bila ada yg tetiba iri ati dgn kita. walaupun blog ikan bilis ko jgn ingat takde org dengki okeh. apatah lagi blog yang fames amos meletop. biasa laaa manusia ni akan mula ada perasaan tu bila dia rasa kedudukan dia tergugat. walhal aku tak buat pape pon kat dia.... bajet blog aku bagus sgt weiii...

kekadang kan bila 2 hari tak tengok blog rindu tau. tapi aku rasa bukan aku sorang mcm ni kot. korang pun mesti rindu jugak kalu sehari tak ngadap blog kannn kannn.... cepat ngaku!!!  kalu tak buka blog sendiri pun mesti nak BW kat blog kengkawan dlm bloglist. nak jugak tau n3 baru diorang.... korang pon sama kann...  hahaha...

bagi aku laa kan ada jugak certain2 cite tu tak sesuai tulis kat blog. macam citer korang lakik bini gaduh ke ke hape ke.... simpan je laa as draft. atau pun ada baiknya minta izin suami dulu.

tu je bebelan aku hari Jemaat  ni....

7 comments:

Umi Qi said...

Hahahha saya ngaku kak ameris...kalu 2 hari x bukak sure saya jadi beruk x leh duk diam...kalu blog buat hal satu hari saya moody siang dan malam...mogok lapar...napa blog nih buat kita cm nih....hahahhahahhaha

Mimy Hamid said...

blog is my passion...huhuhu banyak la kisah pahit sy dalam blog ni...ntah la napa la asik saya dan saya

mrs kayrul said...

saya ngaku jugak...meroyan tau tak buka blog....kadang2 walaupun x update tetap la jengok blog kengkawan...boleh berjam2 duduk khatam blog diorang...terapi hilangkan stress namanya nie

Ayu Rashid said...

Blog buatkan ayu addicted mcm addicted to coffee. Suami pun dah faham sangat ehehhehe. Slmt berkenalan :-)

www.ayurashid.com

Ilya Melissa said...

hi ameris..xtau nak panggil ape..sila tunjuk ajar. Hehe..
Iols geng gojes new edition. Mmg setuju sgt..bila bukak dashboard nak tgk reading list..blogwalking..betul tu..ada benda yg xsesuai diceritakan..
Btw, salam perkenalan :)

Bussaina CreativeCraft (BBC) said...

sy baru belajar buat blog. sila tnjuk ajar saya. :)

http://bahiyabussaina.blogspot.com

Bazlia Amoza said...

saya juga suka berblog :)

Copyright to AMERIS LOVERIS
Designed by UMIESUEstudio 2015