Monday, June 3, 2013

surprise 5th anniversary untuk suami # 2 @ FLORAL CAFE AMPWALK

assalamualaikum uols...
sila jangan muntah hijo dengan entry  anniversary aku berderet2 dan mcm berepisod pulak mcm drama sinetron. anniversary dah 4 hari 4 malam mengalahkan masa majlis kawen dulu pulak miahahahhhah...
ok, ni last punya. apa2 pun harus diabadikan.... untuk kenangan esok2. 

sebenarnya aku dah plan awal2 dengan Mel (manager Flora Cafe) thru fon dan fb je. aku minta Mel setkan meja special utk aku & suami, sampai kan aku pun teruja nak tunggu hari berkenaan.
maka sabtu lepas, hangkut anak2 gi umah acik(pengasuh). kesian sebab diorang tgh syokkkk tido dlm buai masa aku angkat. sorry yer sayanggg... ummi nak beranniversary jap yer.. kang kalu bawa diorang mmg huru hara lah Floral Cafe tu. kena entertain diorang pulak. ohh sangat la tak sesuai, nnt ummi bawa gi playground yer... muahhhmuahhh...

aku book kul 5, tp kul 4.30 kitorang dah sampai. Mel terus bawa kami ke meja istimewa kami. ooohhh sangat la ohsemmm Mel punya deco. siap ada petals kat meja. candle is a must...
terus aku jatuh cintan dengan Floral Cafe nih... Mel kitorang nak datang lagi!!!
kami laki bini lunch kat umah  kul 2.30 nak makan plak kat sana kul 5. masa tu perut masih lagi full bebeh!!
jadi, slow & steady je kami makan sebab portion dia tersangat la banyak. dan langsung tak rasa ralat bayar dengan rasa yang tersangat sedap. aku order laksa johor, suami plak kuetiaw kungfu. mula2 mcm tak nampak kuah laksa aku, bila dah digaul sebati giler pekat kuah dia dan rasa yang tersangat la sedap. paling sedap pernah aku rasa laksa johor  setakat ni... paling special bagi aku ialah ubi kayu rebus cicah dengan sambal tumis dan kelapa gula melaka. giler sedap.. tertelan air liur aku sambil menaip entry ni tau...

lagi satu yg aku risau masa tu sapa laa yang nak snap gambar kitorang nnt, rupa2nya kat Floral Cafe ni diorang dh siap ada photographer, so korang xyah risau kalu nak bergambar, diorang mmg professional!!




cheese cake ni kitorang tapau sbb mmg xleh habiskan kenyang giler dah.

 giler sedap air bandung dia.


 ni pic paling best... dari mata turun ke hati

 hahaha... skali jumpa blogger Mila dan suami pun celebrate anniersary kat Floral Cafe ni...



untuk keterangan lanjut kalu korang pun nak celebrate bday, anniversary, gathering dengan kengkawan boleh contact:
017-3024122 (Mel)  
fb: Floral Kafe AmpWalk




10 comments:

Mila Ahmad said...

cantik betul kek tu hias cam tu...

InaAchik said...

wah grand! wak, kite nk pm tanya rege yer...

PinKy MoMMa said...

alorrrr sweettttnyer dia..ai pun suka gambar2 tu huhu..nnt nak try la ke sini..suasana mcm romantik2 jer ;)

ameris said...

akak tak beli kek sebiji. amik 1 slice je tu pun dh full sgt, lgpun dh mkn kek mila yg sedap tu.

ameris said...

ina, sgt recomemded bg yg suka lomentik2 gini. harga mampu milik. portion sgt2 byk. kalu perut kenyang tak rekomen nnt x abis...

ameris said...

momma, nnt kita geder2 kat sana ramai2 nak?? sblm puasa nih.

Nory Zoulkefle said...

phewwwittt.....

cian zara n rayyan kena tggal...

anyway, Happy Anniversary kak...=)

::EIDA:: said...

suwetttt kak..... happy anniversary kak ! ;))

Dylla Fadzil said...

Sweet sangat :) Semoga bahagia till jannah.

Norazmawati Mohd Nor said...

So sweet...menjadi ilham nak sambut 5th anniversary on 18.3.2014..

Copyright to AMERIS LOVERIS
Designed by UMIESUEstudio 2015