Monday, June 10, 2013

Hari Ahad yang super busy


wehh ni entry peram...daripada berkulat dat draft tu baik aku publish cecepat sblm dia bertukar menjadi keju.... pffftttt... lap dahi yang tek berpeluh jap (sbb dok dalam ekon kan... ) just nak citer hari ahad lepas yang aku rasa giler bz. maunya tak hari minggu yang shahdu dengan hujan renyai2 lepas subuh. (tarik selimut mmg best sgt) aku pulak kul 5.30 dah tercongak kat dapur. siapkan bfast utk suami dan anak2, pastu terus masak lunch, awal giler masak lunch sebabnya aku ada kelas baking dgn  Kak Azie (1st time gi kelas baking wehh) ayam dah kuarkan siap2. encit husband pulak request nak makan nasi tomato, cari2 rempah gulai ayam takde pulak yang ada gulai daging dan ikan je. sarung baju sarung tudung amik kunci keta terus gi pasar,(tak mandi) tetiba si rayyan pulak bangun. aduhh laaa... ni buat tugasan aku tergendala. terus hangkut dia skali gi pasar. budak cengeng ni tak nak jalan pulak, terpaksa la aku dukong dia. berat wehh budak ni. 

terus gi tempat daging, minta 1/2 kilo je. gi pasar beli daging semata.sebab rempah gulai ayam abis, rempah gulai daging je yg ada terus gi cari daging. keletung keletang kat dapur. pastu mandi dan suapkan yaya pula.

sampai kelas dh lewat 20 minit. diorang dh start bancuh2...

kek pertama: rich choc cake moist.. giler moist.

kek kedua: kek carrot with almond & pineapple. giler sedap...

dah siap boleh wak balik 2 jenis kek hasil tangan sendiri

ni rakan2 baking. giler sengal diorang ni walaupun baru 1st time jumpa dan kenal...

malamnya ni pulak keje aku siapkan tempahan lasagna, macaroni cheese dan pie....

samapi penuh peti ais rumah aku

9 comments:

PinKy MoMMa said...

aiyorkkk dah lah puasa ari ni..tergugat tekak tengok menda menda ni huhu..wah pasni amy leh buka cafe la hehehe

NM03 said...

wow... rancak berbisnes ye... alhamdulillah...

ameris said...

momma...target 4 tahun lagi, kalau lagi cepat alhamdulillah...

Rin Maira said...

kena beli peti ais baru ni...hehee

Mimy Hamid said...

kita nak order lasagna untuk 23 june ni ahad yer cakap awal awal takut lupa..nnt kita remind lagi...

ameris said...

ok mimy. noted.

syalinda johari said...

ahhhh sedapnyaaaaa tengokk

lizz said...

waa rajinnyer dier..

::EIDA:: said...

kak amy dah tahap wajib beli peti ais besarrrrrrrrrr gedabak nii... banyak tempahan daaaaa.. hehehee

Copyright to AMERIS LOVERIS
Designed by UMIESUEstudio 2015