Thursday, July 11, 2013

De'Selat Ikan Bakar: jamu tekak sebelum puasa...



Ni pun edisi makan2 sebelum puasa sabtu lepas. hajat nak makan ikan bakar ni ada la 2 bulan da kot, bawa skali pengasuh rayyan dan family diorang. kalu kami je yg pegi mmg tak termakan laa, dok layan karenah anak2 je kot rasanya... lagi pun ikan bakar ni kena makan ramai2 baru best yer dak??

kali ni kami ke area port klang. yg paling best aku rasa ni murah dan sedap!!! murah tu yg penting okeh!! dasar kedek ko ni amy....takpe janji puas ati. kalu ko makan mahal, pastu x sedap pulak apa perasaan weiii...

sesi menjala ikan. segar giler segala hidupan menatang laut nih.

sotong & udang

si rayyan ni paling teruja kalu ada kolam ikan. melekat je la tepi tuh...

nampak tak keterujaan anak aku dengan hewan... tak kira kucing , arnab, ikan...

dah separuh makan baru teringat nak snap gambar. tiada dlm gambar ikan pari bakar, sup hayam utk anak2.. dh lambat sampainya tangan aku pulak dh comot2 makan, malas dah nak pegang kamera.

family pengasuh rayyan. nenek & atuk...

antara menu kami: ikan kerabu 3 rasa, lala sambal, sotong tepong, kailan ikan masin, sup ayam,pari bakar...

budak kecik ni bagi pinggan dan sudu dah cukup utk dia main masak2...

bukti sedap. licin tak hingat...

kenyang sampai senak perut. tak senonoh betul ko ni amy. camner la nak kurus, 
melantak mcm kebulur... adehhh...

kan aku dah kata si rayyan ni pencinta hewan. tetiba ada kucing terus dia layan kucing tu jer....

2 beranak yang makan paling banyak.

JUMLAH LEBUR: RM158.00 utk  6 orang dewasa makan. murahkannn...

6 comments:

Haslinda Sadiken said...

uishh..kalau 6 org mkn mmg murah dgn pilihan menu yg ohsemm camtu..

Zuraidah Butang said...

wahh beshnye..nyum2...tapi jauhnye dekat port klang..

MizzTina said...

alamak...jauhnya kt port klang... klu area banting leh la pegi untuk buka puasa..

Mila Ahmad said...

eh murah pulak kak harganya....

nadia farahida said...

jauhnyaaaaa akak merantauuuu hikhik

Rin Maira said...

alamak..pose...tutup2 jgn tengok...hehee

Copyright to AMERIS LOVERIS
Designed by UMIESUEstudio 2015