Wednesday, August 19, 2015

Alhamdulillah.... rumah ke-2 kami

lama saya fikir untuk buat entry ni sebab takut akan kata2 negatif sekeliling saya..
tapi untuk kenangan masa depan saya cekalkan ati menulis entry ni.
alhamdulillah akhirnya Allah beri kami rezeki untuk memiliki rumah ke-2 kami.
walaupun agak terlewat bagi umur kami,
 untk memiliki aset ini tapi segalanya dipermudahkan.
bukan senang untuk membuat keputusan membeli
 sebuah rumah bagi kami yg mempunyai komitmen yg 
sedia ada dan menambah lagi komitmen ini.

sale & purchase agreement ni kami sign seminggu puasa yg lalu. 

andai tidak sekarang, entahkan mampu atau tidak untuk
 masa depan memiliki rumah. memandangkan aset hartanah ni
 tidak akan turun bukan mcm kereta dan barang2 lain.

keputusan membeli hartanah bukanlah dibuat mcm membeli baju,
 dan barang2 lain. waima kereta pun saya  rasa membeli rumah memerlukan kita berfikir, solat istikharah dan kena tahu juga ilmu hartanah.
aidai tersilap beli kemungkinan akan rugi, ditipu dan sebagainya dan segala2nya kita yg menanggung hutang berpuluh tahun... nauzubillah..

apartment kondo yg kami beli ni terletak di wangsa maju.
 berhampiran dengan highway DUKE, pasaraya AEON Big.
 Insyaallah akan siap pada 2018. semoga segalanya berjalan lancar...

Next ntry nanti saya share deko show room rumah yg kami tengok yg sangat2 cantik, urban dan moden.


 signing agreement dengan bank dan developer

 S&P 

 terletak di tengah2 bandar KL. Insyaallah projek ni siap 2018.

 
abaikan budak yg tak mesra kamera ni.







16 comments:

mairah mairah said...

tahniah kak!best dh ada rumah ke 2..doakan sy & fmly kecik sy dpt beli rumah dlm masa tdekat ye.harga rumah cepatnye la naik kn. risau.hm.

Aeen said...

Alhamdulillah...dah dapat rumah kedua pulak akak...murah rezeki akak sekeluarga..
ain plak insyaAllah nak merasa gak beli rumah kedua atas nama ain sendiri nanti...that my dream... :D

AMIIZAA said...

congrats ...:)

cik hani said...

Alhamdulillah..Asset untuk masa depan. untung nanti. wangsa maju mamang rumah cepat naik harga

CikNaa said...

tahniah kak..kalau dah rezeki akan tetap milik akak..

Mimy Hamid said...

bestt..harga berapa amy...leh riki gak ni

♥ ROS ♥ said...

Tahniah kak... best beli umah.. invest kita masa depan...*^▁^*
Abaikan la org nk bckp kan.. sobsob

Chekgu Azrine said...

Bestnya....tahniah amy!

Hamelia Hamid said...

Tahniah kak

Liyana said...

bestnya kak.. tahniah... nak renovate roger2 la hehehehe

ameris said...

terima kasih semua yg mendoakan saya...
yang bertanyakan harga rumah nnt saya akan pm.

Rizziela said...

Alhamdullillah ...rezeki tu

Rizziela said...

Alhamdullillah ...rezeki tu

Mila Ahmad said...

bestnya kak, dah ada dua buah rumah, kita satu pun tak terbeli mahalnya lahaiii

ruslanafiq said...

betul.. lagi tunggu lagi mahal

Cik Puan Mimi said...

Best!! Rumah tinggi tu rayyan. Jgn jd mcm auntie. Tingkat 2 pon dah ketar lutut gayat hahaha

Copyright to AMERIS LOVERIS
Designed by UMIESUEstudio 2015