Tuesday, August 25, 2015

breakfast yg super sedap di Levain Boulangerie Patisserie

minggu lepas saya dan suami sempat  dating berdua breakfast 
di Levain Bouangerie & Pastisserie. nak sebut pun berbelit lidah ooii...  
tempat ni asben saya jumpa dalam majalah Anjung Seri kalu tak silap.
terletak di Jalan Delima off Jalan Imbi KL.

kedai dia macam banglo lama yg diubahsuai.

masa mula2 masuk kagum giler dengan deko dia. 
seolah2 kami berada di Italy di musim sejuk 
[walaupun belum pernah lg sampai sana, ok berangan tu foc]
sampai suami say boleh cakap... sebulan sekali boleh datang sini.
xleh selalu kopak poket.

sesekali breakfast ala omputih... wahhh gitew...
roti dia tersangat2 sedap yang amat.

selepas mencuba, terasa ingin rasa semua roti yang ada.
pembuatan roti sangat kreatif bg saya..


jom tengok apa yg saya order kt sini...


 
enterance. jom masuk

 asben saya order air ni

 rupanya ada breakfast set. tapi saya dah ambil roti ni 
dan dessert manggo cup untuk mencuba

 manggo cup yg tersangat sedap... serius tak cukup 1.
rasa dia hanya manis mangga je. betul2 ori...

 pelbagai pilihan roti

 roti lagi..

 sambil pilih roti boleh tengok diorang menguli dan membuat roti. 
bau roti sangat laa sedap dan khayal


 
suami saya order yang ni.
 hashbrown dia sangat rangup berbeza dengan yg pernah saya rasa sblm ni


  
ni air saya latte caramel. Ya Allah tersangat sedap.
sambil terpejam2 mata saya menikmati air latte ni.

ni pula set yang saya order. nampak mcm roti yg dibuat ala2 piza je, 
sekali saya rasa adusss...tersangat2 sedap.
saya menikmati secara perlahan2 sbb tak nak bg cepat habis

 
 tetiba kat dalam dia ada telo leleh.. sangat2 sedap bila lalu kat tekak...


sebab tu saya kata tak boleh datang selalu...
sekali breakfast saja RM60++....

 
sempat selfie laki bini




korang yang nak cuba breakfast sini boleh ke FB.
next time boleh cuba lunch sini pulak...



1 comment:

Allene typicalmommy said...

wah.. bestnya tempat breakfast kak...

Copyright to AMERIS LOVERIS
Designed by UMIESUEstudio 2015