Tuesday, January 19, 2016

Misi 2015 yg paling berjaya...

tahun 2015, saya nekad nak turunkan berat badan. 
masa awal tahun lepas ada laa kenkonon wassap group untuk diet.
 kalu ada geng boleh laa sama2 bagi semangat gitew... 
mula2 ok, lepas seminggu ke laut dah diet diet. last2 terbubar group tu.
 sadis tol, kalu tak tetiap hari haplod makanan diet. hahahaha

sampai laa saya buat tak tau jer pasal diri sendri,
 berat lak semakin naik...naik... naik...
sebenarnya saya bukan kategori gemuk melampau, 
tapi perut saya yg semakin meninggi mengalahkan orang mengandung.
 sampai naik tren pun beberapa kali jugak laa ada orang offer seat
 kat saya sebab ingat saya mengandung.  lempang diri sendri... 
perut saya mcm mengandung 4 bulan hokay!!!

pastu mula sentap..

bulan september tahun saya betul2 nekad. 
kali ni kena betul turunkan berat dan kempiskan perut.
penghujung 2015 akhirnya saya berjaya turunkan 5 kg dan perut pun menipis mcm anak dara uols... hahaha.. 
takde maknanya, kalu dah beranak tu takde laa mcm anak dara wehh.
 tapi mmg xde laa berlipat2  dan boncit tu. alhamdulillah...

sekarang ni saya hanya perlu maintain mcm ni.
 mlm mkn buah je, air kosong 3 liter wajib.
makan nasi 3-4 sudu dengan lauk rebus, bening, stim dan bakar saja.
taknak lagi   jadi mcm dulu. nak beli baju pun susah tau.
bayangkan kena pakai saiz L atau XL sebab takleh butangkan kt bahagian pinggul. sadis tak??
pastu kat bahagian bahu menggelebeh jatuh.

suar jin plak saiz 32. wooo ngeri..
skrg saiz 28 boleh masuk.

target nak kurangkan lagi 2kg jd 48kg. 
2kg tu saja stand by, kalu dah naik sekilo takde laa menggelabah... hahahaha

 adusss... malu tol masa ni. perut tu..

kalu duduk lak mcm ni laa.. berlipat sirat...
 

sekarang dah berkurang 5 kg...

13 comments:

Ibu Dilah said...

Wahhh.. bagusnya kak amy.. kite ada prob yg sama, masalah tang perut tu,adoiii.. sedih tgk perut sendiri.. dilah ni malam kadang tak makan sgt sbb dah penat xde selera nak makan.. tp tang perut memang susah la nak turun.. huhu.. chaiyokkk kakkk!!

SYANI said...

Fuyo... tahniah..
Saya tengah berusaha juga menurunkan kebuncitan perut...huhuhuhu

Aeen said...

tahniah kak....adoii ni yg nak kurus jgk ni...heh

mrs kayrul said...

Bagusnya kak amy...misi berjaya...kayrul nie misi kelaut...harap 2016 berjaya jugak la misi kurus nie...hihihi

cik puan aini said...

yeahhhh..pembakar semangat ni kak amy..

safurara said...

Whoaaaaa nangis. Mmg kak. Kalau kita mkn rebus2 saje and grill mmg leh kurus kan. Bila lah nk buat ni.

anez zamri said...

cayalah kak amy!tahniah!

nadiah hanum said...

Tahniah kak...huwaaaa...nad jugak yg tak turun2 berat badan ni..nak buat camner ni kak amyyy???

fathiyah jamaludin said...

wah istiqamah nye kak ameris ber diet..tahniah2

Chekgu Azrine said...

Alahai.amy.rin je blm lg betul2 turun ikut berat yg rin nak..huwaaa

cik hani said...

kami tak pernah turun 5 kilo..
paling banyak turun 2 kilo jer..hehehe

Rizziela said...

wah..bagusnya..tahniah

CikNaa said...

serius jeles tengok akak! tak sabar nya nak susut perut camtu..

Copyright to AMERIS LOVERIS
Designed by UMIESUEstudio 2015