Thursday, November 27, 2014

REVIEW: Hotel Pullman Kuching

giler ramai masa nak check in. padalah belum lagi musim cuti sekolah
 
kat SINI ada citer percutian aku & family kat kuching.
ni nak review hotel yg kami stay sepanjang 3 hari 2 malam di kuching.
kitorang dok kt sini sebab dekat dengan tempat makan, tempat nak beli2 souvinir,
dan jugak nak ke jeti untuk ke kedai kek Si  Dayang Salhah tu. 
boleh dikatakan walking distance je. 
nak ke Dayang Salhah tu kena laa naik bot, idok laa boleh jalan kaki. kikiki...
 
sambil jalan dengan anak2, excercise,
sambil tengok bangunan kiri kanan jalan.
 
2 hari sebelum tu aku dah call hotel minta diorang deco bilik untuk honeymoon.
walaupun bukan honeymoon pon..
biasanya bila kita dah inform bilik akan ada munga2 atas katil,ada swan,
pastu bilik mmg wangi jer...
tapi bila masuk bilik lepas check in hampehh.. bilik mcm biasa je.
 
aku pun hmmm xpelah maybe guest ramai kot diorang tak sempat nak deco.
lepas balik dinner dari topspot tu baru diorang deco.
dengan white roses, swan dan wangi2.
pahadal bilik dah sepah sebelum kitorang kuar makan tu..
 
korang kalu stay hotel 4 atau 5 bintang boleh request okeh.
Pullman Kuching ni 4 bintang.
 
kos untuk 3 hari 2 malam di Pullman Kuching RM680++.
aku rasa dah ok sebab bila musim cuti skolah kos bilik ni cecah RM450++ untuk 1 malam.
sebab tu kitorang pegi masa bukan waktu cuti skolah.
dah anak belum skolah lagi..
 
 

katil super king. muat kami 4 beranak 

 ada sofa boleh lepak2. coffee table jadi meja makan kami bila tapau makanan dari luar

 mcm biasa budak ni akan buat spotcheck apa2 yang patut.. semua dia selongkar, peti ok ke, telefon bunyi ke tak...


 hahhh ni mmg port budak2 tu. berendam sampai kecut2 gigil2....

 kemain suka...

 ni bilik yg dah deco lepas kami balik diner..

 kalu red roses lagi cun aku rasa

kedudukan hotel Pullman dari topspot tempat makan seafood sedap. dekat je kan..
topspot berada dalam bangunan UTC. tingkat 6.

 

Alamat:

  • 1A Jalan Mathies
  • Sarawak
  • 93100 KUCHING
  • MALAYSIA
GPS: N 1° 33' 21.38'' E 110° 21' 4.04''

Hotel Contact:

  • Telephone: (+60)82/222888
  • Fax: (+60)82/222999
  • Email: H6332@accor.com

4 comments:

Chekgu Azrine said...

Amy..klu rin 680 tu dh kira mhl...hehe..uhuk...

lia ummiirfan said...

kat kuching pun ada pullman ekk.. ingatkan kat pjaya dan kl je,. hihi..

Allene said...

not bad gak la kan... tp patut nama pullman ni gah....

Najib Ariyan said...

saya pernah tinggal di sini dulu, hotel memang best tapi kalau saya berjalan, tempat makan lah yg paling saya cari.. I miss Kuching... bila lah nak kesana lagi

Copyright to AMERIS LOVERIS
Designed by UMIESUEstudio 2015