Friday, November 14, 2014

Terapi wanita ialah shopping; eehh boleh release stress jugak tau..

aku kan dalam sebulan ni. (pertengahan oktober hingga skrg) mmg gilak. kadang2 masalah tu boleh release dgn membeli belah. siyes...

aku tak tau sama ada penyakit ni dah lama ada dalam diri aku atau virus ni mula menapak dalam diri aku. 

alahaiii takde laa mahai mana pon barang2 shopingan aku. tp bila dah dapat sesuatu benda tu rasa masalah terus melayang mcm duit yang aku bayar. hahhh gitu laa lebih kurang....

henpon tu aku raa mmg dah perlu sangat memandangkan keuzuran dan kenazakan henpon aku dah hampir maximum. penah tanya dalam group gojes aku pasal henpon ni mana yg elok, mana yg comei gambar, mana yg senang nak update blog... kononnnnnya...
 tp aku beli yg murah jeww. mcm dalam gambar aku google. 

 henpon lama aku. gambar camera mmg out terus. cian cust aku yg beli pes ayam sbb bgambar bluur aku snap tracking nombor. samsung tu yg aku baru beli. ok laa gambar nak selpi pun tak segan lagi. kikiki


perfume tu takde laa urgent sgt tp sbb dah termasuk kedai bodyshop tu. dah laa takde kastemer lain, aku sensorang. so terbeli gak perfume tu. eehh perfume aku pun dah nak abis daaa... alasan lagi.. huhuhu

perfume dari bodyshop

hahhhh.. paling tak keruan aku masuk kedai tomei. terbeli cincin lak.. 
kemain ooiii... 1st time aku masuk kedai emas dan beli emas. biasa tengok kat cermin je.
dah laa gaji bln 10 ari tu kan awal sbb deepavali. 
bln 11 ni kemain lambat ooii nak dapat gaji. 
semput napas aku dibuatnya. tak sedar diri esok nak jln2 ke kuching pulak....
 tampo diri sendiri. PANGGGG...
terus pujuk diri sendiri.. reward utk diri la kononnya..
 tarik napas... lepassss....

ada lagi benda besar yg aku beli... tp ni rasa mmg perlu kot.sbb kaki aku dah lenguh pakai manual.... tu nnt aku buat entry lain. sbb tak dapat lg caner nak citer yer dok...



tak mengagak posing sengih dalam kedai tomei lepas beli cincin secoit je ponnn...


aku harap penyakit aku ni tak berterusan laaa... 
tp takleh nak cakap gak sbb kat opis aku dekat nau dgn shopping kompleks baru si NU SENTRAL tuh.kang jumaat panjang langkah aku gi sana...

11 comments:

nadiah hanum said...

Setujuuu...setuju sgt2...mmg terapi sungguh klu dapat shopping...masuk jer mall, kena aircond mall tu jer hati dah bonga2...heheh

Chekgu Azrine said...

Suka jgk sopink..hehe
Tp tgh2 bulan ni dok dendiam je udah...
Amy beli kereta ke??hehe..
Wah..xsaba nk tgk ni

Allene said...

ama dah tak guna kaedah terapi ni kak.. uhhuuhuh

Julia Johari said...

Akak amy...nsb baik parlimen ni dok tercorok jauh dari shopping mall...kalo tak...si julia tu lagi gila dan meroyan tiap2 hari jumaat tawaf dengan akak hahahahhaha...serius kak. si julia tu mmg kaki window sopink...bg julia, reward utk diri sendiri tak salah sis...bukan selalu...yeyyy beli cincin nak tgk hehehhe

Aeen said...

skang ni nak terapi window shopping pon payah kak...heheh...wahh.terapi yang lagi satu x sabar nak tengok....vroom vroomm....kereta baru lalu......hehe

AMIIZAA said...

salams,

setuju sangat terapi paling best adalah shopping:):)

♥ ROS ♥ said...

setuju sgt... asalkan ada wang semua jalan...hahahhahaa

CikNaa said...

kepuasan tu kak :)

eyza said...

Bestnya kak..sesekali kita reward diri sendiri macam tu.. ye la.. dah letih bekerja.. mesti la nak terapi jugak.. Salam Kenal kak.. eyza dah follow akak...

MizzTina said...

pastu stress blik sbb duit hbs..hahaha..sy la tu.. kak, nk tgk cincin

Najib Ariyan said...

kenapa tak beli laptop jer... kan senang untuk update blog

Copyright to AMERIS LOVERIS
Designed by UMIESUEstudio 2015