Tuesday, November 4, 2014

Mini Gathering Gojes lagi: sambil jemah sambil meniaga...

ni citer ahad lepas. unplanned je pun. tapi biasanya yg tak plan tu laa yg menjadi. yg dah plan berminggu2 tak jugak nak jadi nak bergathering. haaa skali umah aku yg jadi port. 
citernya nak handover ayam pandan noraslin laa ni. 
memula nak bagi kat area giant gombak, batu caves nun.
eehh nape lak nak gi sana, umah aku sekangkang lipas jek. 
mehh gojes lepak je umah ahkak...
mcm aku tak tau korang mesti bawa anak. nak sampai on the dot tu mmg xleh nak kondifen. aku laa tu.. 
sambil menyambil diorang semua amik pes ayam rempah yg aku jual. jimat kos pos.

pastu weekend kan ada hal sana, sini, keje, overtime kann... 
Alin leh tinggal je ayam pandan tu umah aku, gojes yg lain anytime leh collect. 
aku cuma tumpangkan je sbb aku ada deep freezer. 
lagi pun ramai gojes yg dah kenal umah aku. cikna dah berpuluh kali kot. 
belum bermalam jer lagi hahahah...
ain lak sedepa je dari umah aku. Leenda dah slalu oder lasagna aku.

Alin datang antar dalam kul 10 pagi gitu, sian Alin tak sempat nak minum pun, 
rushing gi opis hubby dia.
dalam kul 5 gitu Eira datang dulu, tak sempat nk minum gak, amik ayam je.
pastu Leenda, cikna, Nadiah Hanum pun singgah je sbb dia dari Kerteh,
yg si Khairul ni aku tak paham leh pulak sesat barat walaupun dah datang umah aku 2-3 kali. konpius jalan katanya.. takpe..takpe...
janji sampai jugak wpun dah nak dekat maghrib.
borak, makan, layan anak2 yg gaduh, pastu baik balik... 
jemah gossip ala datin. hahahaha...
siap gossip cik ta yg baru lepas bersalin.

sorry la korang... mmg tak sempai nak masak yg vogue2...
aku hanya sempat goreng bihun tauchu, goreng sosej, kopok je.
 pastu kacang2 dalam balang.
yg kelakar tghari tu buat agar2 santan gula melaka. aku boleh lak terlupa nak hidang. 
adoii laaaa..
mmg takde rezeki laaaa...
mula2 cuak tau aku goreng bihun sebungkus je. 
kang tak cukup naye korang. 
tp boleh pulak ngam2 je sebungkus bihun cukup untuk korang semua.
 rezeki kan, bila dikongsi2 cukup pulak.
tq uols datang menjemah...

edisi bergambar mmg wajib. nk dah nak dekat maghrib benar.
mmg huru hara giler masa ni. dgn karenah anak2 yg tak nak bergambar. 
rayyan n yaya wak tak tau je... langsung tak sporting. 
anak Leenda mmg langsung xnak bergambar.  
nampak rania cuba nak memboloskan diri... 
mak pak menten senyum meleret semua

dari kiri epul (laki cikna), as(laki leenda), Leenda, cik bunga, aku riba fiq, yaya, rayyan
duduk: cikna, rania, khairul.

dah azan maghrib ooi masa ni, paksa gak bergambar. eehh..korang perasan tak asal bergambar mesti kat sini jek jadi port..

ni je yg sempat aku masak


sedulang agar2 santan gula melaka yg tak terhidang. sobs...sobs...
 
korang nak oder ayam pandan leh contact noraslin.
mcm2 ada jual kat blog alin. semerbak bau ayam pandan dalam umah bila bakar.
ayam pun lembut jek takde tulang. 







#IKLAN
order lasagna, macaroni cheese, puding roti epal+sos kastad masih seperti biasa.
kalu nak oder mcm biasa wassap/sms: 017-3213039 . lasagna available frozen & ready to eat. ayam & daging.
 

9 comments:

Allene said...

uhuhuh... akak.. sedih tak dapat rasa food akak... bila lin cerita ngn husband, akak buat makan2.. dia kata napa tak cakap?? ishh.. nengade je dia tu... dah seronok borak ngn husband akak la tu... jumpa geng... =D

Aeen said...

sedeh...boleh ketinggalan keretapi lak time ni kan....gara2 handphone off 1 hari ...x dpt jumpe geng2 yg lain...sob sob..

nadiah hanum said...

alaaa ruginya tak sempat bergambar dgn korang...emm tapi takper la, cik nad sampai pun dengan muka bangun tidoq, blurrr...hahah

Mila Hilas said...

bestnye jumpa rakan2 blog

Chekgu Azrine said...

Planning nk gi jgk..tp xmo bgthu sbb takut pnt bertugas camping kt sek..huhu..tgok2 blk tu mmg terbongkang tdo memasing

~ NANA ~ said...

duk dekat2 mmg syok...kita yg duk jauh dari KL ni kesian takde kawan sgt...haha

Julia Johari said...

Bagus kak amy, asal ada je kawan nak ambil barang mesti dijamu mcm2...mana nak dapat kawan serajin kak amy...saya lg tak rajin hehhehe

MizzTina said...

bestnya join mkn² mcm ni...sy smpi skang xleh masuk grup tu kt FB.. huhuhu

Abang Bear said...

nice house... english style....

Copyright to AMERIS LOVERIS
Designed by UMIESUEstudio 2015