Monday, January 5, 2015

akhirnya selepas hampir 3 bulan menunggu...

sebenarnya tak nak lagi masuk n3 ni sbb hati masih lagi dalam 
keadaan sedih dengan episod banjir yang melanda Pantai Timur.

korang ingatkan tak entry my first car kat SINI 
sebenarnya masa buat n3 tu keta aku dah seminggu jual keta tu.
 seminggu jugak aku teringat kat keta tu.
7 tahun dia berkhidmat utk aku. 
last skali terpaksa jugak jual wpun keta tu masih elok sgt2.
ramai betul yg berminat dengant keta tu. 
mcm goreng pisang lak jual kancil kesayangan tu.

aku jual sbb nak beli keta AUTO. 
lenguh kaki tangan betis setiap hari meredah jem dalam KL ni.
sian kat faris laa sbb dia yg byk drive.
aku tak kisah sangat tang spec2 keta tu janji auto
 tapi asben suh ambik yg advance... 
lether seat, ada skrin leh anak2 aku tgk atomen, pastu ada sensor tepi. 
kalu motor lalu rapat sebelah keta pun bunyik..

aku tak nak keta gabak2, nak yg comel2 senang nak cilok.
susah giler rasa dengan keta seketul. kena gak ada 2 ketul.

aku tak gemar sgt bawa keta hitam suami sebab rasa panjang je leher aku nih.
dah masuk jalan sempit skit aku dah mcm kura2 je aku rasa...
skrg dah mula serasi aku bawa cik AXIAH ni...

alhamdulillah sgt2... rezeki.
wpun tunggu lama, sampai aku dah hilang exited bila nak gi amik keta tu.
demand tinggi betul utk keta cik AXIAH ni. 
 abih nak jugak kaler putih tunggu laa ko..
kaler lain ada je merah, kuning. tp aku nak jugak putih...

lepas ni kena laa berjimat cut cost online shopping 
sbb dah ada komitmen bayar AXIAH ni.
nasib baik suami topup. tq asben





12 comments:

CikNaa said...

wangi kete akak! hehe..

Aeen said...

hoyeaaa...dah dapt kete baru.....bestnya....

cik hani said...

wah,,kete baru ..syoknya

Mila Hilas said...

yeaa..bestnye kete baru

Chekgu Azrine said...

Fuyooo....hahahaha...best x axia ni..nti review

Mar Mansor said...

amboi kete baru..axiah..ok la tu kan..harga pon mampu milik

syalinda johari said...

yeeeeaa..keta baruuuu

danish aurora said...

wah bestnyer dapat beli dah saya pun teringin nak tukar samalah saya pun guna kancil 850 tu senang kecik jer tapi bila tengok AXIAH ni berkenan kan tapi berkenan yang PINK BLOSSOM tuh ha putih pun cantik kan tapi advance mahal jugak erk..salam singgah nanti jenguk blog kiter erk awak boleh jadi kawan

MizzTina said...

cik axiah tu kena jg molek kak..hehehe.. bestla dpt bw kete comel, blh cilok, parking pun senang..

Nani said...

bestnya dpt kereta baru..mesti keras lagi brek ni, hati2 di jalan raya yer...semoga selamat semuanya..

ieza ashaari said...

Besynya kete baru. Tunggu lma tp berbaloi.

Mila Ahmad said...

axia putih smart gila kak....

Copyright to AMERIS LOVERIS
Designed by UMIESUEstudio 2015