Friday, October 17, 2014

My First Car

Lepas abis belajar dulukan keta ni laa aku guna sampai sekarang. Kancil 850. 
start keje aku bayar keta ni tetiap bulan sampai abis tahun 2007. mmg sayang giler kat keta ni.

dari Kota Bharu>>> Kuala Terengganu>>> Kuala Lumpur tak pernah buat peel.
 cukup time servis,cukup kilo servis. sayang sangat aku dengan keta ni. kancil aku tak pernah rosak yang teruk2, tak penah eksiden.
 sampai pomen tempat yang suami aku selalu servis tu bagitau kalu nak jual, jual kat dia jgn bagi orang lain.

masa dah abis bayar keta ni dulu, ramai yg provok aku amik keta baru je sbb hutang dah abis. tp aku tetap pakai keta ni sampai sekarang.

keta ni laa aku guna ulang alik gi keje, gi antar anak ke rumah pengasuh. eehh wpun lakiku bawak .

stakat nak gi pasar, nak gi dekat2 beli barang bakery, aku suka giler guna keta ni. 
senang nak parking, senang nak cilok. eehh gua pun kaki cilok gakk...

pendek kata mmg berjasa betul laa kancil ni dgn aku. ingat lagi masa aku dapat pindah KL dengan keta ni laa aku usung barang dari terengganu sampai penuh keta depan, belakng, bonet. 

eeh korang citer laa first keta korang lak...



9 comments:

Allene said...

kete pertama saya pun kancil. pakai tak sampai setahun kena curi.... uhuhuhuh sedih sangat. masa tu study kat uitm. hilang kat rumah parent, tinggal flat, senang org buat kerja. T__T

Chekgu Azrine said...

First car rin kereta iswara UK spec..sayang giler kereta tuh..lahai..

::EIDA:: said...

kete pertama ida skrg ni la saga je... hihihihi

Atieshah Ventures said...

Sama la...keta pertama kita pun kancil 850 auto beli taun 2001....warna silver tapi dah jual sebab ada problem kat keta tu...tapi memang senang bawak keta kecik..nih...I like...

Mila Ahmad said...

Kete pertama mila viva,la ni dah tuka besar skit,viva tu bg adik pakai syg nak jual.

Mimy Hamid said...

masih guna n pakai kete pertama..iswara..dah hbs byr..enjin still ok lg..syg bangat

Aeen said...

1st car ain...kereta waja...actually ain sambung bayar kete abg ain...dlm 2tahun je ain dah habis bayar kete tu...sampai skang pakai lagi waja ni..nak jual rasa sayang...kereta ni byk kenangan....hehhe..byk gak la berhabis dgn kereta ni repair enjin la itu ini la...huhu.

Ibnuismaini Ismail said...

1st car saya, Proton Tiara second hand. Beli cash dan terus habis bayar. murah sangat tak logik akal. RM800. maybe sebab kereta ni dikategorikan sebagai kereta bermasalah. hehe. tapi saya pakai OK ja.

mrs kayrul said...

kereta pertama kayrul pun kancil tapi 660 punya...beli tahun 2006, tahun lepas baru abis bayar....tue pun buat full settlement...lega bila dah xde hutang kereta kancil....masih berjasa sampai sekarang walaupun dah banyak kali accident...masih tip top...masih mampu mencilok kat jalan jem...hehehehe

Copyright to AMERIS LOVERIS
Designed by UMIESUEstudio 2015