Tuesday, October 28, 2014

REVIEW: Restoran ZK kari kepala ikan

isnin semalam aku cuti wehh..aku kan kalu saja2 amik cuti aku suka cuti senin.
sebabnya kat area rumah aku tu ada pasar malam. bila balik keje mmg jem tahap gaban kat situ. dari sampai kul 7 boleh membawak sampai kol 8. 
ko tak hangin walhal nak sampai umah lagi beberapa meter jek..

oleh kerana kami laki bini bercuti.
maka mcm banyak la agenda jalan2. tapi area KL je pon. dari bfast kat old town white coffee. cuci2 mata kat NU Sentral sampai laa makan tghari kari kepala ikan di Restoran ZK. 

aku penah tgk review restoran ni dalam Majalah 3 dulu2..dah lama dah pon. masa tu Mazidul Akmal Sidek yg jadi wartawan.
giler sedap menjejes tengok, orang punya laa ramai Q sampai ke luar kedai ooii, dah mcm ular sawa berlingkar2...tu masa aku tengok rancangan tu laaa..
boleh tgk review mazidul kat SINI

semalam baru aku berpeluang makan kat situ. 
tengok dalam periuk tu homakkk aiiii.... bapak besar kepala ikan merah ooii... 
mcm nak makan 5-6 orang gitew. 

pilih punya pilih ada yg sederhana, tp tetap besar kitorang makan berdua tak abis terpaksa tapau. rugi laaa beli besar2 takkan nak tinggal je tak abis, kasi tapau laaa. aku dgn suami makan sebelah je kepala ikan itu. sebelah lagi tak terusik sbb tu minta tapau.

korang tau satu kepala ikan yang kami makan tu rege RM85 okeh!!! kepala ikan sahaja. total bil RM100 termasuk nasi putih 2 pinggan, ayam goreng madu seketul dan air teh ais limau 2 gelas.


 kepala ikan saja rege RM85. bapakkk besar, kami abis makan sebelah je.

 pakej dia skali sgn taugeh goreng, madu utk cicah dgn 
ayam goreng (yg ni paling best) papadom.

 cik suami mmg tak toleh kiri kanan lagi dah. aku kat depan pun dia wat tak tau jekk.
 tepi suami tu orang beratur sampai ke luar kedai.

ko nampak dia punya periuk bapakkk punya besar ooii... kepala ikan je dalam tu.
 sebesar2 kepala ada yang sampai RM180 utk satu kepala ikan.

sapa yang mengidah nak makan kari kepala ikan best boleh singgah sini:

Restoran ZK
No 76, Jalan Kampung Attap,
50460 Kuala Lumpur.

Tel: +603 2273 9786

GPS Coordinates:  N3 08 15, E101 41 45




#IKLAN
order lasagna, macaroni cheese, puding roti epal+sos kastad masih seperti biasa.
kalu nak oder mcm biasa wassap/sms: 017-3213039 . lasagna available frozen & ready to eat. ayam & daging.

6 comments:

CikNaa said...

wah2 terliur nengok kari tu kak oii

NM03 said...

kari kepala ikan????? omaigadddd !!!! peberet tuuuu

Suhaiza Shamsudin said...

Nak makan kari kepala ikan yg sedap & murah, try la di restoren tu dia pak tam, berhadapan dgn stadium selayang ... Saya makan hari tue cuma RM30++ jer :) http://mummyaza.blogspot.com/2014/10/weekend-masak2.html

Chekgu Azrine said...

Nasib xdla suka snagat kari kepala ikan..tp sure kari dia tu sedapkan?

amal said...

aaa.. amal pun ada tgk dalam majalah 3. mazidul siap korek mata ikan makan klu x silap haha.. sedap betul tu

MizzTina said...

nsb la xminat kari..klu x, dh beratur beli..hehehe

Copyright to AMERIS LOVERIS
Designed by UMIESUEstudio 2015