Thursday, February 16, 2017

Macam-macam cerita...

wahh.. lamanya "bercuti" berblog. tiap2 hari buka tapi... ntah. mood ke lautan hindi sungguh. mcm byk benda nak citer.
byk sgt kisah yg berlaku sepanjang lps besday rayyan bulan lps. sbb





 saya dah pandai buat kuih lapis. yeayy... nnt saya share resepinya. puas hati buat sendiri.***tetiba kuar kuih lapis plak..


tak nak terlepas moment besday anak tu saya delay masuk wad. hahaha... pilih hari nk warded sbb tak nak bg kena masa hari skolah. nak dekat raya cina tu 25/1 saya diwardedkan. sakit apa??? batuk je pun... tapiiii dah 2 bulan weiii. sampai sakit kat dada dok meneran batuk siang malam. tahap rasa mcm nak terkeluar biji mata, anak tekak lah dia punya sakit tu.

nasib baik tak proceed beli tiket gi krabi sbb kenkonon sblm tu nak gi krabi masa cuti raya cine. cuti kan panjang bersambung2..


tuan tanah di department baru...

masa kat hospital, dapat tahu pulak bertukar ke department lain.... syukurrr sgt. dah lama saya nak tukar. penat dah mengadap ragam customer.

lps 3 hari pindah dept baru rayyan pulak tak sihat. balik sekolah nafas dia bunyi lain macam. terus bawa ke klinik abik neb. dia mmg ada history skit. smpai tgh malam 3.30 pagi saya gi klinik bawa dia ambil neb. cutikan dia 2 hari sblm Thaipusam ari tu. sbb repeat ambil neb 5 jalm skali. yaya je ke sekolah. bila ambil dia tghari tu hepi sungguh. kawan2 rayyan beramai2 datang tanya khabar bersalam. alahai sweet sungguh rasa..
berebut2 nak besalam...comel je semua.


berserabai abis yaya bila tghari amik dia kat school..
 hepi bila tgk saya yg dtg bukan naik van skolah 

azam saya untuk berbekal masih lagi kuat. setakat ni setiap hari bawa bekal. kalu sempat ambil laa gambar buh kt fb bg inspirasi kat mama yg bekerja. kita mampu sediakan bekal untuk anak2 wpun bekerja. yezzz...

sepanjamg sebulan ni byk juga buat perubahan kecil2an pada ruang2 di rumah.ntah bila nak share.
ruang dapo yg bocor ritu dah pun siap. tp tak share2 jugak. sabar laa korang ehh..

kebun saya yg sekangkang lipas tu pun dah berubah jugak.. 
semua dah bawa ke belakang rumah. kenkonon edible garden laa..sekarang dlm proses mencantikkan skit area blkg tu. guna bahan terbuang je pun.  nnt2 saya share yer...

No comments:

Copyright to AMERIS LOVERIS
Designed by UMIESUEstudio 2015