Monday, November 13, 2017

kisah throwback hari jadi Puan blogger

kisah throwback hari jadi tuan blogger. 
sebenarnya balik dari Perth hari tu macam-macam peristiwa yang berlaku.
saya sekeluarga nak pergi Perth pun hati berbelah bagi 
sebab parents belum lagi sampai ke tanah air dari 
menunaikan haji memandangkan kesihatan abah yang tidak mengizinkan...

kita hanya merancang tapi Allah menentukan. 
sepatutnya abah & ma sepatutnya sampai ke tanahaiair 10 hari 
sebelum saya bertolak ke Perth alhamdulillah.. 
ma merestui saya dan keluarga ke Perth. 
ma & abah selamat sampai ke Kota Bharu 3 hari ketika saya di Perth

balik dari Perth asben pula terus ada appointment dengan doktor 
di Coumbia Hospital Setapak untuk operation 
membuang sebiji lagi batu karang di bahagian buah pinggang. 
touchdown pukul 1 pagi, pukul 7 pagi terus ke hospital, 
dengan masih lagi jetlag. huhuhu...

saya sempat berkemas skit2 sambil melayan anak2...
 hati gundah gulana sebab masih lagi berjumpa dengan 
ma & abah sekembalinya saya dari Perth. 
bertambah kuat hati nak balik ke Kota Bharu bila ma call bagitau abah masih lagi tak sihat dan sakit perut. suami di hospital, abah pula tak sihat....

selepas zohor saya ke hospital selepas suami selesai operation 
sambil membawa beberapa keperluan dia, beberapa helai baju, kain dan sebagainya.
sempat juga meluahkan kegusaran hati saya, dan suami membenarkan saya balik ke KB.
dan kitorang decide untuk tinggal rayyan & yaya semalam di rumah pengasuh. sobsss...
saya tak sampai hati nak bawa diorang balik kb sebab baru jer pulang dari Perth, masih lagi penat atas flight pun belum hilang.
lagi pun saya hanya naik bas sebab dah kesuntukan masa untuk ambil flight.
saya hanya amik flight dari KB-KL. 

dari KL amik bas di TBS kul 10, sampai di KB kul 6 pagi, 
pukul 5 petang balik semula ke KL.
denggg... giler penat aku rasa. pffftttt....

nasib baik suami dah boleh discharge, so maghrib tu suami &
 anak2 amik saya kat airport Subang.

dalam kepala pikir sampai umah terus nak mandi, 
mkn skit(sbb suami kata ada oder pizza),pastu terus nak tido jer...

skali ada surprise utk ummi rupanya... TQ suami & anak2...
mmg tak sangka, sbb bday kan 25/9 aritu, 
lagi pun dah ada makan2 masa kat Perth LINK aritu
kita abadikan untuk kenangan dalam blog kesayangan ni...



kek special untuk umi

big box pizza hut, kek & apple strudle dari Perth

alahai... terlio pulak tgk apple strudle ni. mmg terbaik. nasib baik tapau aritu

happy faces







4 comments:

han said...

Happy birthday :)

Puan Hazel said...

Happy birthday k.Amy..

Alhamdulillah sihat & selamat semuanya.

Itu apple strudel corica ke Kak? Sedapkan...

Allene typicalmommy said...

sweetnya suprise kak....kita tak pernah dapat suprise lagi... bila laki nak romantik ni... ihihhi

mamapp said...

Happy birthday ye semoga bertambah murah rezeki

Copyright to AMERIS LOVERIS
Designed by UMIESUEstudio 2015