Monday, October 31, 2011

Aktiviti hari Sabtu dlm Entry ni...

Hari Sabtu adalah hati outing untuk kami anak beranak. kebetulan plak hari tu opismate incit suami melangsungkan perkahwinan di Wisma Sejarah, Jalan Tun Razak. makanya selepas settle keje2 umah wajib, bergeraklah kami ke majlis tu. oohh... si kicik tu mmg x bole dok diam.
bukti si kecik yg suka duduk seat driver. keta tgh bergerak 34km/j. kena la bawa pelan2...
mula2 penuh sopan santun tertib susila si kecik tu.lepass tu.....

dh berdiri plak dia. sungguh teruja dia dapat pegang stereng keta.kunun2 dia lah yg bawa keta.. oohh.. sungguh merbahaya aksi ni.
sempat lagi sengih bila aku nak snap gambar dia. anak ooiittt... meh dok dgn ummi plak, jgn kacau ayah bawa keta.

dh sampai pun ke dewan pengantin. pelamin yg sungguh gojes.pengantin tgh melantak masa nie. sementara ada org layan Rayyan sempat la aku snap picture nie. nak bersanding lagi skali bleh??
pengantin dh abis makan. tp kan makan kt meja nie mesti x kenyang. pas ni sure melantak lagi. abaikan 2 org yg xde kena mengena dengan aku. lambat sgt dia nak beredar dari meja pengantin tu, takkan la aku nk dok dpn pengantin tu lama2 plak semata2 nk snap gambar dia. dua-dua satu opis. senang pegi balik opis bersama. jimat minyak keta.

selepas mkn kenduri tu, kitorang memecut plak ke IKEA. cehh... mcm la laju sgt suami bawa keta, sebenarnya ala2 mkn angin jek. niat dan target sebenar nak beli kusi makan kat Rayyan jek, alaa.. kusi tinggi untuk baby mcm kat restoran tu. sebabnya bila time makan kt umah, mmg x tentu hala skit budak ni, kekadang tak terkawal di buatnya. sbb dia pun nak join kita makan skali. wpun aku dh suap untuk dia siap2 sblm giliran aku & hubby makan. dia tetap datang tarik2 kain dan merengek2 nak duduk skali.

oohh... almari ni bukan lagi milik aku. tp masuk dlm wishlist. suka2.. tahun depan harap2 kita ada jodoh yea...
kalu dh ke IKEA tipu lah beli kusi Rayyan je. mesti ada benda lain yg dirembat. tapi semuanya masih lagi under bajet.

4 comments:

mizzkechique said...

tecik2 dh ada hati nk drive yer.. hehehe..


pelamin tu sgt cantek!!!

ameris said...

mk, budak kecik ni mmg noty skrg. semua dia nk explore.

Cik tikah said...

bestnyaa.. suka g ikea sebab brg2 dia best! hehehe..

ameris said...

cik tikah... kena pandai cari gak baru jumpa yg berbaloi2....

Copyright to AMERIS LOVERIS
Designed by UMIESUEstudio 2015