Wednesday, October 5, 2011

Scan Baby

assalam.... entry tertunda lagi. sepatutnya masukkan entry ni 2-3 ari lepas tp penayakit malas tu menebal2 plak. ari sabtu ari tu gi cek lagi kat klinik dgn Dr Zulailah... kononnya pepagi lagi nk gi klinik tp tu lah si kenit tu plak bangun lambat. ewahh..ewahh.. ambil kesempatan hari cuti yer nakk ooit.. takpe..takpe.. bagi can sbb ari biasa sblm kul 7 dia dh bangun sbb nk antar umah pengasuh.jadinya pagi sabtu yg hening tu sempat la aku mendobi dan goreng bihun untuk bfast. nak siapkan dia pn amik masa gak.air panas, susu, diapers... iyer la lepas tu kan kitorang gi merayau kt Giant, One baby World cari toys dia tu.cerita kat SINI.

ooppss.. dh lari topik nih. ok cerita ttg scan dgn Dr Zulailah, Dr kata baby sihat walafiat. dh bole nampak kepala, badan dan tangan dia. so amazing. baru je 9weeks dh bole nampak semua tu.
Dr Zu yg mmg peramah tu plak kata "Da, tgk tuh, baby awok sihat sgt2, beranok ramai2 pn takpo sbb anok awok comei" amboi2 Dr suruh aku beranak ramai plak. adoiii... oohh lupa Dr tu org Kelantan. mmg syiok ahh checking dgn dia, very friendly.aku siap suruh Dr tu jampi bagi anak pompuan, tergelak Dr tu, dia kata takpe nnt amik aura dia sbb semua anak dia pompuan. kikiki. mmg ramai sgt ibu2 mengandung checking dgn dia. kalu pagi2 dh mcm klinik kerajaan plak.
kepala dan badan jelas sgt bole tgk. comel sgt masa nie.


ni gambar dari google 9 weeks pregnancy... sumpah comel giler kann...

** pagi tadi Rayyan jatuh katil. aku tgh iron baju masa tu berlari masuk bilik bila dengar suara dia merengek. sampai je kt pintu dia terus jatuh. terjerit aku kt situ terus amik dia dukung. huhuhu... cian anak ummi jatuh...smlm pn banyak kali dia mengigau...**

8 comments:

Mama Gee said...

hohoho tgh preggy rupernyaa...
tahniah yaa...

ameris said...

hihihi.... mama jgn la alergy plak. pregnen x sengaja nie.

~aYu~ said...

rindu lak time scan peyut nak tgk baby.. pdhal baru je 6 bln lps laluinya. now dh dpn mata. :)

ameris said...

ayu~saya pn baru 8 bulan lepas bersalin....

Aza Suhaiza said...

ameris .. saya kenal sgt ngan dr zu tue .. sgt2 peramah .. sy mmg checkup ngan dier maser preggy .. nice 2 meet u :)

ameris said...

aza, yer ke?? best kn check up dgn dia. nice meet u 2 aza.. eehh awk dok mana?

♥SyilaSyira♥ said...

ramainya blogger yang preggy skang ni...tahniah

ameris said...

tq syila, preg tanpa dirancang...

Copyright to AMERIS LOVERIS
Designed by UMIESUEstudio 2015