Monday, November 14, 2011

Ayam Pak Kenny yg mengecewakan


sabtu 2 hari lps aku, suami & rayyan rasa nak makan kenny rogers. maklumlah sblm tu kan raya haji so asyik mkn daging, daging, daging... teringin plak nak ubah selera mkn ayam kenny rogers.cari restoran kenny yg terdekat, tp xnak gi jusco wangsa maju sbb dh slalu sgt gi sana so kitorang ke the mall dekat putra sana. dlm kepala terbayang2 ayam yg di panggang penuh blackpepper kt body cik ayam yg seksi tu. alaaa... mcm dlm iklan kt tv tu...

jgn terpedaya. ni gambar yg aku google. nampak sgt menyelerakan kan.

hobi si kecik yg suka menggigit2. bila la habit dia nk nak stop. pantang nampak benda mesti nk geget.

air yg aku oder. choclate shake blended caremel, tp hampeh takde pun caremel, cream jek kt atas tuh. huhuhu... hubby punya capucino blended.

ni meal aku. sori, dh mkn baru nk snap. x menyelerakan langsung. putih je x mcm gambar yg aku google kt atas td. yg paling frust plak. ayam tu SEJUK GEDIK!!! mcm ayam semalam, kalu yer pun ayam semlm panaskan lah dlm microwave. Gggrrrrr... hangin betul aku tau. dh la ayam tu kecik cinonet, padahal quarter tu. aku mmg confirm ayam tu ayam semlam, kalu masak hari yg sama takkan ayam tu sejuk gedik. lagipun aku sampai kt restoran tu dlm kul 11.30 pagi. awal lagi kann... cer tgk kt ujung drumstik tu kering je.

aku pon terus panggil budak waiter tu;

aku: dik, ni ayam semalam ke?

waiter: eehh... tak lah kak, kitorang masak ari ni.

aku: apsal sejuk gedik jek. kalu baru masak mesti panas lagi.

waiter: takpe kak, kita tukar ayam lain.

aku: takpelah, akak dh mkn skit ni. (dlm ati, nak,nak,nak..)

waiter: takpe kak, kita tukar.

aku: hmm... ok lah...


ni hubby punya. quarter meal jugak, ponn sejuk gedik. tp dia mkn jek tanpa banyak songeh. aku jer yg dok komplen. iyer laaa... kenny rogers ni kira mahal gak laa, total aku mkn 2 set quarter meal + 2 drinks kt atas tu rm61.40.lupa nk snap resit. baik mkn kfc snack plate, tak sampai rm25 pun utk 2 set.
budak ni suap apa2 pun dia mkn jer tanpa byk songeh...

ngap..ngap..ngap... dia mkn bila di suap.
tagline yg hampeh "freshly prepared for you daily " konon. abaikan kepala sapa ntah tu. aku x kenal pun. dlm byk2 meja dia nak dok situ plak time nak nk snap.
ayam yg diganti baru.panas pon sbb masuk microwave. aku mkn je, wpun dlm ati tetap tak puas ati.
lps mkn jln2 jap kat the mall. bawa budak kecik tu naik benda nie.letak duit rm1 benda tu gerak2 tp takde musik bunyi2 mcm kt tmpat lain.
muka boring jek naik benda nie. lps jln2 jap kat lobi, kitorang balik umah.

9 comments:

tyra uyura said...

hehe...

indah khabar dari rupa..

tyra tak pernah pergi kenny rogers lagi.. mybe nak kena try jgk nanti ni.. hehe..

mizzkechique said...

kt iklan kemain berasap yer.. hehe

ameris said...

tyra uyura;
tu la mmg frust sgt tauu..
takyah try lahhh. rugi jek dh la mahal.

Lia said...

tulah kan, pic kat menu kemain berselera tp realitinya... hurmmmm.. hehee

ameris said...

MK;
iklan je lebih, tp hampeh. sob sob sob...

ameris said...

lia;
tu laarasa mcm nk komplen jek...

fzi said...

Salam..
Akak dulu penah terai sekali.. tapi pakai sekali tu je lah, rasa tak kena ngan selera.. ayam dia cam tak brape nak masak gitu .. peghik doh la pastu.. hehe

Mama Gee said...

kenny rogers ni mmg mahal sket kan...pastu portion ayam pun kecik je...dh kena dulu dpt ayam keding cam tak cukup makan...tak mcm dlm gambar ayam gebuz2...huhu

ameris said...

mama; mmh indah khabar dari rupa.
dgr je quarter mcm beso tp cinonet je ayamnya. baik mkn kfc lg puas ati.

Copyright to AMERIS LOVERIS
Designed by UMIESUEstudio 2015