Friday, January 3, 2014

Jemah mini geng mommy gojes di tahun baru

salam jumaat uols... entry pertama 2014. alhamdulillah masih lagi bernafas di tahun baru ni, dengan niat baru dan azam baru. yang tak tertunai di tahun lepas boleh carry forward tahun ni. apa azam baru? simpan je dalam hati , kang buat gelak orang jek...

petang rabu yang best di hari coti begini bila dapat bergeder2 dengan geng mommy gojes.
ooii.. apa ni asyik2 geng gojes... asyik2 geng gojes dalam blog aku nie..

meh nak citer, group geng mommy gojes ni bermula di FB yang mana group blogger mommies create close group which is secret group untuk ahli sahaja.
dari alam maya hingga ke alam nyata kami menjalin ukhwah erat, berkongsi cerita dan masalah tentang anak masing2. group yang tersangat ohsem aku rasa...

ada masa nnt aku citer tentang group kami ni...

ok, sebenarnya mini gathering ni last minit plan pon. uols yang tak dijemput jangan la terkecik ati yer. Insyaalah bulan April nnt aku buat birthday rayyan dan yaya, kita gathering lagi.

dah kana last minit, kebetulan air kat umah aku lak takde. sampai la kul 2.30 gitu. kelam kabut gak aarr aku nak sediakan hidangan untuk minum petang. nasib baik dak aku dgn anak2 sempat mandi. laki aku mandi kat masjid. tghari tu pun kami sekeluarga makan kat kedai tomyam depan masjid kat area rumah aku.

aku lak asyik2 tengok jam... sebab diorang akan datang kul 4. mcm lipas kudung ooii...
nak kemas dapo, layan budak2 tu lagi.

nasib baik sempat berwassap dgn Ju dia nak datang lepas asar.  legaaaa...
tapi tak sempat gak aku nak hidang betul2, diorang datang baru terhegeh2 aku menghidang.
yang sempat aku masak petang tu lasagna, sheperd pie dan bubur jagung+keledek+caca. air sirap.
niat nak masak satu lagi menu tak sempat. kalu tak sempat la aku masak mee ekor tikus.

thanks to Ciknaa, Aen dan Umi Qi sudi datang rumah aku. minta maaf kalau kurang layanan, menu yg lebih kurang... tp seronok giler dapat jumpa korang.
dengan karenah anak masing2.  boleh dengar suara tarzan Umi Qi, cikna dengan karenah afiq yg tiba2 meragam,  Rayyan yang tetiba berebut hp dgn afiq anak cik naaa. Raess je yg cool dengan mama dia.

tq korang siap bawa buah tangan, buah2an rambutan lagi...
papa2 gojes pun syok borak kat luar rumah, kami kat dalam rumah gelak ketawa sampai tak ingat. adehh laaa lawak betul....

 seperti biasa acara bergambar adalah wajib dalam gengn gojes ni...

masing2 nak melepaskan diri. hahh tengok la ragam anak masing2...

antara yang sempat aku hidangkan. lasagna, sheperd pie dan bubur jagung+keledek+caca.

makan... borak... jemah.... pastu makan lagi... borak...jemah...

13 comments:

mOoN said...

bestnya koramm...

CikNaa said...

thanks kak amy.. semua sedap tak kak..tengok la, makan, borak, sambung lagi tak tau bape kali nambah.. tQ tau sudi terima kedatangan kami 4 beranak..jgn serik jemput lg :)

Umi Qi said...

Hehehehe lucu tau baca entry sis....umi qi keluar suara tarzan hahahahaha.....nak wat cm ne kak....qi kalu pi umah org mmg dia aktif semacam....dok umah sendiri ok plak....haishhhh....tp kak sedapppp sgt semua menunya......snok mini gath dpt sembang puas2.... :-) tq sis jemput umi qi dan walid qi ye

Chekgu Azrine said...

Best!!!syiok..hehe
Jeles jgk sikit

cik hani said...

wah.. gathering mummmy gojes gitu haa.. anak-anak buat perangai masa bergambar yer.. ragam masing-masing.. tapi memang syok kan share time lepak-lepak macam ni.

still dapat tengok anak-anak, sambil sembang-sembang

achiek anis said...

tak ajak pong...hahaha

Haslinda Sadiken said...

nasib la den dok sombannn..uwaaa

Rizziela said...

syoknyer reramai lepak

izfanora said...

Jeles ni..huhu..

diana said...

ada menu tambahan nampak..puting ..haha..

Aty_Fared said...

seronok jumpe kawan2... saya dah lama tak dapat bersosial ngan kawan2 mcm ni..

Cik Puan Rara said...

huaaaaaaaaaaaaaaaa jeles sgt!

Bidadari gojess said...

Bestnyer ada grup camni. Boleh jd rapat kn... ukhwahfillah terjalin. Alhamdulillah.

Jemput dtg blog kita yer

www.bidadarigojes.blogspot.com

Copyright to AMERIS LOVERIS
Designed by UMIESUEstudio 2015