Tuesday, March 4, 2014

Bedak Herba Bunga Tanjung sejak dari zaman sekolah lagi...

aku ni kan kalu dah guna sesuatu benda dan rasa sesuai aku akan guna sampai la bila2 pon.
dari zaman sekolah menengah dulu lagi aku guna bedak scrub ni. sebab MURAH. dulu rega 70 sen je sepeket. aku suka guna ni sebab aku ni aktip bersukan masa skolah menengah dulu, pastu mmg teruk muka berminyak+jerawat2 halus. pastu ada kawan aku dok guna la benda alah ni. 

bila aku guna skali mcm sedap jer sental2 kat badan ngn muka. lepas sental mmg halus semacam kulit.
dan sampai sekarang laaa aku guna bedak bunga tanjung ni buat skrub badan dan muka. 
bila dah keje ada duit sendiri try gak beli yg berjenama dalam botol tp rasa dia tak mcm yang ni. takat bau jer wangi, kuasa sental tu tak leh lawan yg ni.  yang ni ada mcm bau herba skit tapi jap je, pastu hilang dah bau tu, yang tinggal rasa best lepas sental dengan bedak bunga tanjung ni.  aku rekemen korang try sbb harganya murah je ponnn...

sampai sekarang aku melekat guna yang ni jer . lagi best korang leh ajak suami sental2 kat badan guna bedak bunga tanjung ni. best giler rasa mcm kat spa ok. 

oohh... aku tak jual benda ni korang boleh je beli kat mydin atau kedai2 jamu. harga aku beli kat mydin RM1.90 dah sepeket.


5 comments:

Syu, Syuhada said...

salam..singgah BW sini ;)
my favret too!! bedak kulit rambai mama kte panggil..hehe
start pakai sbb sunburn main netball masa skolah :P

Cik Puan Rara said...

patut lah muka akk halusss mulusss je.mcm anak dara uooollsss!

Ilyani Mohd Noor said...

Salam Ameris,

Saya Ilyani, dari Bunga Tanjung Industries, pengeluar produk Bunga Tanjung. Jalan-jalan pusing blog, terjumpa blog Puan. Terima kasih atas testimoni Puan. Kami sungguh berbesar hati.

It's your lucky day.

Sebagai token penghargaan, kami akan hadiahkan Puan skrub muka terbaru keluaran syarikat kami. Boleh hubungi saya di 019-9622100 ya untuk kami dapatkan alamat Puan. Terima kasih.

Layari www.bungatanjung.com.my untuk lihat produk kami.

nicky anne said...

salam

muka saya ada parut jerawat.macam-macam product saya tp.tak menjadi
sampai la saya terpaksa cover dgn foundation & concealer.bila saya baca tentang bunga tanjung,teringin juga sebab dulu saya pernah pakai scrab badan tp.sekarang lama tak guna product tersebut,teringin jugak nak pakai. nak tanya,berapa lama boleh
hilang parut jerawat? thanks

Siti Jaihan Suhana said...

Ye..sye pun pengguna bedak kulit rambai ni..mmg berkesan utk hilangkn dan pudarkan parut2..
harga pun sgt lah berbaloiii..^-^

Copyright to AMERIS LOVERIS
Designed by UMIESUEstudio 2015