Wednesday, May 6, 2015

dekorasi bilik rayyan

 rupa bentuk keseluruhan bilik

Lama kemain teaser... ada laa dekat 4 bulan kot
sekarang baru terhegeh2 nak buat full entry... link teaser dulu kat  sini

http://amerislovely.blogspot.com/2015/01/teaser-dulu.html?m=0

Saya siapkan full makeover untuk bilik rayyan masa cuti hari wesak yg lalu. 
Sehari sebelum tu saya, suami dan anak2
terjah Ikea utk cari beberapa barang.
semua deco bajet je.

ada sesetengah tu saya beli semasa rayyan masih baby lg. 
Cth mcm lampu ladybird tu.
meja hijau tu beli 2 tahun lepas kot.

Niat nak mendeko tu asyik terbantut je sejak ambil tempahan lasagna.

Bila ada kelapangan tu sekali harung saya buat dengan bantuan suami untuk kerja2 drill. 
Tq en suami.

bila dah siap sepenuhnya baru rasa puas hati...

 
dari pintu masuk. signage tu tempah dgn kawan di FB..


asben drill utk pasang rak tu dan lampu je. braket paling murah beli kat IKEA. dah kata bajet kan...

stiker2 tu mcm nak buang je...

antara koleksi ultraman rayyan. tu antara yg ok. dah banyak yg oku dah pun...

pandangan dari tingkap. almari pasang siap dah mmg ada masa pindah masuk umah ni.

13 comments:

Shafiqah-Napiah said...

lawa kak.. kemas je.. kami bila ntah nk buat bilik anak sulung tu.. dok tangguh je..heheh..

CikNaa said...

alolo comel polkadot wallpaper tu kak..sesuai la utk yaya & rayyan..

mOoN IzzaN said...

cantiknya bilik.. wallpaper tu comelll..

ziana eunos said...

comell, lawa la ^)^

Nadt said...

wahhhhh..cantik la kakkkkk...

Allene typicalmommy said...

bestnya bilik rayyan

mrs kayrul said...

cantiknya bilik rayyan...gigih betul kak amy wallpaper tue...nampak sedap je mata tengok

mrs kayrul said...

cantiknya bilik rayyan...gigih betul kak amy wallpaper tue...nampak sedap je mata tengok

Malinda said...

cantiknye bilik mesti rayyan takmo keluar terus pasni...

ieza ashaari said...

Comel je. Xsabonya nak deko umah sendiri.

Chekgu Azrine said...

nak tumpang tidur...hehehehe

Hamelia Hamid said...

cerianya...suka2..

♥ ROS ♥ said...

Happy je tgk bilik ni.. simple tp kemas la kak... suka tgk....

Copyright to AMERIS LOVERIS
Designed by UMIESUEstudio 2015