Friday, May 8, 2015

Jalan2 Langkawi (part 1)

 perjalanan bermula seawal 9 pagi ke klia 2. 
saya kalu gi epot kat kl ni mmg kena awal cuak kalu lambat2.
perjalanan kat kl ni bukan mcm kat KB. 
yg setgh jam boleh jadi beberapa jam okeh!!
tapi saya dah bangun seawal 5.30 pagi. 
mmg mak2 sangat laa ada je benda nak buat kemas tu, kemas ni,
 prepare susu, buang sampah. cek gas...

pagi tu mmg tak masak dah pun sbb nak bfast kat kfc sungai besi tu je.
 senang skit.
 kebetulan kat kfc tu xde orang pun. kami je yg breakfast. 

faveret rayyan la bfast kt kfc. kemain banyak dia makan...
senang skit mkn banyak tido je nnt dalam flight.. -konon-

sampai epot asben drop kitorang dulu sementara dia gi parking keta..
cuak jugak masa nak drop bag sbb airasia nak jugak tengok 
asben sbb beg sume atas nama dia..
ohoi.. mesti laa laki ikot skali. nak kena tengok muka lak...
ok, ikutkan je dah peraturan mcm tu kan...

dalam flight yaya mmg takleh dok diam. 
maka terpaksa la buat homeschooling flightschooling atas flight.
saya mmg sentiasa standby buku kaler2 dan pensil kaler gi mana2.
agak2 budak tu dah tak berapa nak behave,
 kuarkan dan buat laa aktiviti coloring dgn diorang.

lagi setengah jam nak sampai budak yaya mentido...

ni tentatif yang konon aku buat. mengalahkan gi rombongan ko. tp sebenarnya nak memudahkan untuk gi tempat2 nak nak dikunjungi. tp takde laa tepat 100% folo tentatif tu. sebagai rujukan kami jer..
takde laa pasni nak gi mana... pasni nak gi mana...


 bfast kfc di sungai besi yg tepi hiway tu..

 sementara nak tunggu asben datang budak ni boleh pulak main benda ni kat konter airasia..

 budak yg tak berapa nak behave ni..

 terpaksa buat homeschooling atas flight..

 dah mentido lak dia.. ehh asben pun tido gak.

mcm2 dalam beg saya dah mcm beg doremon... 
camera gabak tu ntah guna ntah tak... 
buat berat beg je usung ke hulu  ke hilir..


kalu nak tahu tips2 ke Langkawi boleh klik SINI




7 comments:

Nory Zoulkefle said...

syiokknyer jalan2 langkawi..

Allene typicalmommy said...

bgus tau persiapan kak amy. saya klu g bercuti semua kelam kabut

MizzTina said...

ingatkan jadual mmg ada dlm pakej..gigih btl akak buat sendiri..

Malinda said...

lamanyeeee tak pergi langkawi...mesti dah banyak berubah .. =)

mrs kayrul said...

rajin kak amy siap dengan tentatif lagi...jom ikan bakar tue sedap tau klu dapat makan kat situ

Ilyani said...

assalam sis, boleh bg softcopy tentative x? next week nk g langkawi... malas nk type blk...kikiki... email sy ilyani.ruslan@gmail.com

syukri-ibrahim said...

Salam.. Anak2 tu berapa tahun? Saya tgk polisi hotel benarkan 1 anak dlm satu bilik je. Nak booking pun fikir 2 kali ni

Copyright to AMERIS LOVERIS
Designed by UMIESUEstudio 2015