Tuesday, November 24, 2015

Deco-Deco Dapo... bukan dapo saya

hujung-hujung tahun ni mood berangan byknya ooii...
ada jer idea nak tu... nak ni..
iyer laa dah nak abis tahun, kenkonon mcm nak start new life 2016
nak laa ruang dapo pun bertukar wajah jugak. ahakss..
ni mood berangan saya jer. 

idok laa mampus mampu nak renovate bagai buat kabinet baru.
 sekadar mencari cari idea untuk beri napas baru pada dapo buruks saya tu jer..
bila dah diberi napas baru mesti mood masak pon menggunung. eerrkk..

tapi hasil google saya suka nau dengan dapo omputih..
takpe laaa xleh amik semua, kita cedok2 idea pun jadi laa kan...
mana mungkin nak jadi dapo mcm diorang...
omputis mana ada masak kari gulai bagai.

saya kalu masak kari, gulai... menumis tu satu dapo dah berminyak
pastu kalu tak pasang hood, fan abis satu rumah bau kari ooiii...

pesen saya jugak saya suka area masak asing. 
maksudnya ada wet kitchen.
so wet kitchen tu hanya masak dan cuci2 pinggan jer. 
muat saya sorang pun takpe, 
sebab saya terus jadi tak reti masak kalu ramai2 ada kat dapo. 
hahaahaa  kekok makk..

okeh.. jemput jamu mata yer semua..
tahun depan boleh laa tengok menjadi ke idok projek mak ni.
semua gambar hasil google..

 
aduss... so sweet kan dapo ni


 pink kaler













4 comments:

Rizziela said...

cantiknya dapur dia.. mmg sayang nak buat kotor kalau mcm ni

Atie Yusof said...

alahai sis..cantik2 gambar dapur tu..hihi..
nak kena ada dapur kering/dapur basah bagi yg mampu lah kan... :)

fathiyah jamaludin said...

some of the images kat sini ada gak sy tempek dlm angan2 kitchen kabinet kat blog saya.
nampak gaya kita punya minat dapur jenis yg sama la kak amerys

CikNaa said...

cantik..saya pun suka deco bahagian dapur walaupun rumah pun tak beli lagi..hehe

Copyright to AMERIS LOVERIS
Designed by UMIESUEstudio 2015