Wednesday, November 16, 2016

PART 4: TRIP KE TOKYO JEPUN- MT FUJI (DAY 2)

hari ke -2, kitorang ke Mount Fuji.
dari mlm lagi rasa teruja sangat bila nak ke mount Fuji ni.
pagi2 bangun masak dulu nasi, sardin & panaskan kurma daging Brahims.
bagi semua kenyang perut baru sedap skit nak jalan2. 
tak lupa sambal hitam Cikna penambah selera
 bg bertambah2 makan nasi pagi2 wehh.. 
sbb tu saya bawa segala bawang halia, asam keping, kentang. 
complete masak sardin.. hahaha
lepas makan kenyang rasa mcm nak sambung tido balik kekdahnya. 
iyer laa mmg sedap sgt golek2 dalam selimut tebal sejuk2 ni kan...

seperti saya cerita dalam entry sebelum ni, pengangkutan kami adalah tren.
 kul 8.30 pagi gerak ke station tren Higashi-Jujo menuju ke setesen bas yg akan ke Mount Fuji. kalu tak silap saya bertukar 2 kali tren jugak sebelum sampai ke stesen bas tu.
perjalanan menaiki bas mengambil masa 2 jam..
 sempat jugak saya tertido sekejap, tu pun kalu boleh tak nak lelap mata.
 nak tengok pembangunan negara matahari terbit ni.

oohh.. dalam bas terasa jakun jap sebab fasiliti dalam bas lengkap mcm naik flight. 
siap ada ala2 pramugari @ pemandu pelancong.
 bercerita mcm2 sepanjang perjalanan. 
pastu seat bas tersangat selesa siap ada USB plug.
 so boleh laa charge fon kan...
 mmg kalu perjalanan melebihi 2 jam ada kemudahan mcm ni.

sebelum sampai ke kawasan pergunungan kami melalui kawasan kampung yg tersangat bersih dan tenang rasa.
 bila tour guide kami menunjukkan pemandangan gunung fuji dari bas terus rasa SUBHANALLAH...
cantiknya ciptaanMu Ya Allah..

dari jauh nampak mcm lukisan

seharian kami menghabiskan masa di sini. kul 8.00 baru naik bas balik semula ke hotel.


tengah masak sardin. giler seda rasa dapat mkn sardin dgn nasi panas2. 
ada plak sambal hitam ciknaa

kurma daging Brahims.. mmg membantu menambah selera anak mkn

nasi seperiuk kecik mkn 4 branak


dalam tren ke bas station utk ke gunung Fuji. semua kena senyap xleh bising. 
fon pun kena silence

 
tetiba nampak Mt Fuji disebalik roller coaster dari atas bus. 
terus teruja. nmpak mcm tampal edit gambar je kan..

lagi pemandangan dari bas

tetiba terus rasa nak selpie. muka mamai baru bangun tido


ok. sekarang kita tunggu shuttle bas bulak utk ke kaki Fuji...
boleh tahan sejuk gak masa ni

solat jamak dibawah pokok autumn in my heart

bekal. sambal hitam tu tak lupa.

teruja yaya tengok replika eskrim ni...

terminal bas yg tersangat laa bersihhhhh




kami di Mt Fuji

group rombongan cik kiah yg kecoh sentiasa. semua sporting beb..





dengan ahli group lagi...


PART 2:



5 comments:

Mila Ahmad said...

oh akak pergi under group er.meriah jugak ramai-ramai.

amal said...

Bestnya kak amy! Seronok baca 😊

Ibu Dilah said...

Subhanallah...cantiknya gunung fuji tu kak amy... bestnya dapat berpeluang melihat keindahan ciptaan Allah di sana...

achiek anis said...

Tahan sejuk anak2 ye..pasni boleh datang europe pulak kak amy

atiehilmi dot com said...

bestnye !!!!

Copyright to AMERIS LOVERIS
Designed by UMIESUEstudio 2015