Friday, February 10, 2012

dah 28 minggu rupanya...

sabtu lepas kan.. seawal pagi aku pegi klinik sri indah utk monthly check up. ooppss... dh lama x citer pasal baby dlm perut ni. nak citer selalu kan nyampah pulak org baca. ok sebenarnya dh terlewat appointment dgn Doctr Zulailah ni. sepatutnya 27/1 ari tu. tp lps raya cina ari tu kan demam jer, tu yg tertunda tu.

sblm pegi klinik aku call dulu nk tanya doktr ada ke tak. iyer laa doktor zulailah mcm goreng pisang panas. mmg ramai patient dia. lagi pun skrg dia keje 3 ari je seminggu. (kalu aku pn keje 3 ari seminggu kan best.. ) yeayyy... aku dapat no. 1. mau taknya, doktr masuk kul 8, kul 7.15 aku dh tercegat depan klinik. hahahaha.... sabarrr ok. main game angry bird sementara tunggu doktr.

tetiba misi lak panggil,

"kakka, buat urine test dulu ye..."

8.05am doktr sampai. seperti biasa dgn ramah tamahnya dok berborak dgn doktr tu. bila doktr scan udah 28 minggu a.k.a 7 bulan on the dot.

tersangat la comel bila doktr scan. patut la x dok diam kt dlm perut ni. sebelah tangan pegang kaki, sebelah tangan pegang kepala. mmg aktif mcm rayyan dulu jugak nie. tp muka dia tunduk ke bawah pulakk... pastu doktr jugak cakap air kencing aku terlebih protien, means kotor skit dan kena buat further chekup 4 next 2 weeks. air ketuban pun terlebih skit tp belum masuk tahap bahaya doktr kata. fuhhh... legaaa.

pastu yg paling penting aku x lupa minta surat kt doktr yg mengatakan aku ni sihat walafiat untuk travel 11hb nie. travel ke mana tu?? sabarrr... nnt aku update ok.

6 comments:

Mama Gee said...

sekejap je dah 28 wks...

bestnyaa nk pi jalan :)

ameris said...

G, dlm keadaan camni tak tau laa larat ke tak nk jln2 ni. sbb dh rasa lenguh2 tumit dan sakit blkg.

mizzkechique said...

xlm lg kuar la baby tecik tu.. ngeee

ameris said...

MK, lmbat lg pun xpe. tgh mood nk jln2 nie.

Azian Elias said...

ALHAMDULLILAH babynya active.

ameris said...

tq Azian.

Copyright to AMERIS LOVERIS
Designed by UMIESUEstudio 2015