Tuesday, May 27, 2014

Deco: Dining Hall

sblm ni ruang makan aku mmg sangat2 memboringkan. dah la dinding putih. meja, kosi pun putih takde pape hiasan langsung. bahan hiasan tu dah ada cuma nak membodek suami aku utk drill dinding tu... sbb weekend mmg masa utk anak2, masa aku buat lasagna.... sebabkan dah jemu dengan suasana yg lama tu aku terus tanya kot2 dia free, tak penat boleh tlg drill dinding tu.

korang jgn laa pikir prem aku rege ratus2an. semua under bajet sajok. tak semestinya kena beli prem ratos nak cantikkan ruang. yang murah2 pun ok asalkan pandai sesuaikan dengan ruang dan ikut tema rumah....

kebanyakan hiasan atas para tu hadiah dari kawan2 yg balik obersi. dari aku peram baik buh situ. 

takyah letak banyak2 kang buat kumpul abuk/debu. letak skali doily hijau cotton untuk lebih nampak sweet..... 
kalu ikutkan aku nak letak karpet, sarung kosi dan lace utk meja tu. tp tunggu dulu laaa..
bila dah letak nnt aku update lagi...

oohh... meja makan tu boleh extend tarik ng panjang. so kalu ada ramai or pape majlis just tarik je. boleh letak banyak makanan dan ramai leh makan kat meja.
 
 ruang asal. sangat bosan....


masih lagi mcm kekurangan sesuatu kan,....

setelah letak 3 frame dan para...

tak nak sarat2 kat para ni...

6 comments:

Chekgu Azrine said...

Cantik sgt amy..

Love Umi said...

Nice and simple ^_^

CikNaa said...

umah akak memang cantik!!

aThidEaN said...

i suka. nmpk english classic tp u keep it simple.
sesuai dgn rumah ada anak2 tgh melasak..

mrs kayrul said...

kak amy nie klu hias apa pun nampak cantik dan simple

Rin Maira said...

cantiklah amy!

Copyright to AMERIS LOVERIS
Designed by UMIESUEstudio 2015