Tuesday, March 24, 2015

ekon 2.5hp utk ruang tamu

Hi korang... dh lama x cite rumahku syurgaku comel ni.. 
Maaf sbb lama tak bersiaran ramai pulak yg watsapp tanya kesihatan saya san anak2 saya.
Alhamdulillah saya dan anak-anak sihat.
Terima kasih kepada yang bertanya.

Cuma tak berkesempatan nak jengok blog sebab hardisk lappy masuk workshop. Dulu boleh gak mencelaha kat pc ofis tp dah kena blok utk buka blogspot.

Utk sementara waktu taip je kat hp dulu.
Cuma tak dapat nak letak watermark lah..

Ooohh... citer ni agak basi jugak. Dlm 2 minggu lps kalu saya tak silap.
Dek kerana cuaca panas yang melampau. Maka kami suami isteri decide utk pasang ekon di ruang tamu.

Kalu nak ikutkan rumah saya ni agak sejuk sebab area dpn dh hutan kecik di samping ada taman tasik.
Tp bila cuaca panas seolah kipas pun tak rasa.
Kesian anak2 sebab bermandi peluh bila tido dlm buai.

Selepas ding dong ding dong suami terus gi kedai letrik yg kitorang slalu beli brg.
Byr deposit dulu, pasang isnin berikutnya sbb ahad kontraktor pasang bercuti.
Malas nak pikir panjang sbb bila dh 1 april kos akan masuk caj GST dan kena bayar lebih kurang rm180 utk GST. bg kami yg biasa2 ni rm180 tu banyak tau.

Kitorang amik yang 2.5hp plasmacuster jenama SHARP.  Besarkan 2.5hp ni sebabnya utk ruang tamu agak luas dan terbuka. So boleh cover semua ruang. jimat tenaga dan antibakteria.(xpasti yg ni terma plasmacuster tu)

Cuma kalu korang perasan ada kecacatan skit masa pemasangan. Nampak tak hos kable tu senget ke bawah. Mmg sakit mata skit tang situ. Sebabnya dinding blkg tu meter letrik, sebab tu tak boleh buat lurus.

Sebelum pasang ekon dinding tu ada kipas. So kipas tu dah cabut laa kan....


 Perasan tak kesengetan tu

 Bermaharaja lela sgt hero ni hisap susu bwh ekon....

 Disebabkan 2.5hp dia punya kipas enjin blkg gabak besar. Dh buntu nak susun atur area ni. Sudahnya rak kasut susun bertibgkat kat atas tu. Mmg nmpak semak skit sbb area ni sempit. Korang ada idea x?

nampak tak meter letrik tu betul2 atas rak kasut paling atas tu, sbb tu laa hos kabel ekon terpaksa di sengetkan. Huhuhu




5 comments:

UMIE SUE said...

su pya kipas ekon pun letak kat bawah mcm ni kak..rimas jugak..last2 su letak pokok hijau atas kipas tu..hee

mrs kayrul said...

panaskan sekarang nie...anak kayrul bila panas jer nak tido umah tokmak coz umah tokmak ada econ...umah mama pakai kipas jer...huhuhu

Chekgu Azrine said...

syiok ada ekon tau...rin pun hubs dok berkira2 nk psg,tp mikir dah tak lama sangat nk dok rumah ni..hadehhh

Aretikz said...

Ala.. saya pun tiada idea.. tp leh anggap seni kot.. hehe

ArY+ShA=AmZaRFaYyAdH said...

Assalam sis,
senget pun sengetla
janji sojuk he3

Copyright to AMERIS LOVERIS
Designed by UMIESUEstudio 2015