Wednesday, March 4, 2015

Maggi Udang Galah di PCB

cerita basi lagi. ni pun masa cuti balik Kelantan masa CNY bulan lepas.
 biasammg jarang nau saya bersama asben dan anak2 
makan kat luar apatah lagi gerai mcm ni dgn anak2 lagi.
bukan tak nak cuma risau akan karenah anak. 

so hari berkenaan tgk mcm elok jer mood diorang.
masa jalan2 Pantai Chaya Bulan (PCB) singgah lah kat sini. 
hajat sebenar nak makan megi ketam.
 terliur dok tgk kawan update kat fb. masa sampai tengah hari tu kedai belom buka lg. 
makcik tu baru stok up barang, atur barang2.
saya pulak main terjah jer. 

oleh kerana ketam utk megi saya pun tak sampai lagi maka order laa megi udang galah. wahh nak jugak tu..
sedap hooiii... sampai lupa nak offer kat suami. 
bila dia minta sbb tgk saya sedap je hirup kuah baru saya perasan.
 hahahaha dasat betol bini..

berguling2 udang galah dalam kuah megi.
faris (suami) kata nnt kalu balik KB boleh laa singgah lagi. lalalala
ooi... terliur pulak time menaip ni..

kat mana gerai ni?
ok..gerai ni gerai yang pertama masa sampai di pcb 
maksudnya yg mula2 dekat corner mengadap pantai

 baru buka mmg xde orang langsung. kami 1st customer... gerai pertama tau..

 makcik tu baru nak susun seafood. alaaa tetiba ada lalat pulak 2 ekor dalam tu...

si rayyan pulak dok makan jajan orang bagi.
 
 berguling2 udang galah dalam megi. sedap ooii...

fishball & sotong. air kelapa 2 biji. total semua RM29.

5 comments:

Aeen said...

mak aii dia punya udang.......sedap plak nengoknye...

MizzTina said...

aduiii, terliur tgk..

kak, sy still jual aj..

idzwa kamaruddin said...

sedap nyer..

nadiah hanum said...

Tengok pon dah tau...mesti sedap! Lama dah taķ jalan2 kelantan....

ArY+ShA=AmZaRFaYyAdH said...

Assalam sis,
ooooohoooiii murah terlampau
sekian :P

Copyright to AMERIS LOVERIS
Designed by UMIESUEstudio 2015