Wednesday, April 15, 2015

Secret Recipe: betulkah keknya dah hilang quality?


Tengok gambar pun dah tahu langsung tak moist... berderai2...sangat mengecewakan.

Kek Secret Recipe (SR), siapa yang tak kenal kek berjenama yg sedap, yg glamour. Kalau 10 thn dulu nak celebrate apa2 mesti cari kek SR ni. Kira mcm glamer gitu uols.. mahal, sedap... pendek kata tak jemu makan keknya...

Tu alkisah dulu. Tp sekarang kek SR mcm dah hilang taring. Harga makin mahal tapi kualiti pulak menjunam turun...

Kenapa saya kata mcm tu? Ceritanya smlm beli kek coklat moist di SR ni di Prima Sri Gombak.

Bila sua kat mulut... tak tau nak cakap mcmana.. dh tak mcm kek coklat. Langsung tak moist. Tak de rasa coklat pun. Kaler pun langsung tak menarik.

Ada juga dgr yang SR prepare kek ni dah 6 bulan sebelum masuk kedai. Wallallahualam...

harap SR dapat menjaga kualiti keknya sebagaimana jenamanya. sayang jika dah hilang kepercayaan pelanggan akan lari kepada jenama lain.

Sekarang kek pelbagai jenis dan perisa tumbuh bak cendawan. Secara online dan delivery pun ada.

Apa yang saya boleh cakap kek coklfat moist pasar malam harga RM10 seketul lebih sedap, lebih moist dan lebih bercoklat dari kek coklat moist dr SR ni..

Saya rasa ni lah kali terakhir saya makan dan beli kek SR ni..


5 comments:

ieza ashaari said...

Betul. Ritu za beli pun mcm dh xsdp. Beli ritu pn sbb teringin sgt2.

Hamelia Hamid said...

kecewa tgk kek tu sis.. :(

CikNaa said...

kek dah lama kot kak?

Syafik Kamaluddin said...

SR yang dulu bukanlah yang sekarang, dulu nya sedap sekarangnya macam hampeh.

Baca blog SK lagi best., hehehe

Norazlina Idris said...

Salam....iisshhh tak kan kot mcm tu? ...

Selalu nyer SC mcm sedap jerrr. Tapi mmg betul makin mahal.

Feel free tovisit and follow superbchombi.blogspot.com

Copyright to AMERIS LOVERIS
Designed by UMIESUEstudio 2015