Monday, April 13, 2015

yaya 3rd birthday...


cepatnya masa berlalu... 3 tahun rasa mcm 3 bulan je.. seolah2 mcm baru sgt2 bersalinkan yaya ni... masih terasa ngilu2 operate( mmg skrg masih rasa).

Dah 3 tahun, dh besar pun, dh petah berkata2, dah pandai merajuk, dah ada taste sendiri apa yg nak pakai...

Yaya lahir secara c-zer kerana komplikasi air ketuban lebih... terlebih air ketuban bahaya jugak tau, jgn ingt x bahaya sbb ia boleh menyebabkan baby mengalami sindrom seperti sindrom down dan yg sewaktu dgn nya..

 saya masih ingat saat buat detail scan dgn doktor baskaran. Hampir sejam setgh terbaring masa doktor buat scan.semua anggota badan, saiz tulang, & organ badan doktor kira dan ukur dgn sangat detail.

Dgn baby yg sangat aktif berpusing2 bergolek dlm perut masa tu.. really miss that moment..

Alhamdulillah yaya dilahirkan sihat tanpa ada kesan2 lain wpun air ketuban lebih..

Yang paling saya ingat rasa sakit tu masa lps solat subuh tgh bersiap nak gi ofis.. mula2 saya ignore sbb ingat sakit biasa tp sakit menjadi2 setiap 10 minit.

Selepas hantar rayyan umah bs terus berdesup ke Putra Medical Centre Sg Buloh.. ohh rindu lg saat tersebut....

Semoga yaya menjadi anak yg solehah, tajam akal, tinggi peribadi, kuat iman, kuat nalurinya, petah berkata2 dan taat perintah Allah dan ibubapanya.

Tiada sambutan besar2an mcm tahun2 sblmnya... Insyaallah kami sekeluarga akan bercuti pd penghujung bln nnt utk meraikan birthday yaya...

Jamuan kecil2an akan menyusul jugak hanya utk ahli keluarga dan jiran InsyaAllah...

HAPPY BIRTHDAY FATEEN AZZAHRAA
13/4/2012- 13/4/2015....

3 comments:

nadiah hanum said...

Happy birthday yaya...semoga jadi anak solehah

SweetLikeWhat said...

happy besday yaya syg..jadi anak solehah buat ibu ayah ye..

Syafik Kamaluddin said...

happy belated birthday =)

Copyright to AMERIS LOVERIS
Designed by UMIESUEstudio 2015