Tuesday, July 31, 2012

Hujung minggu lepas...

assalamualaikum,

Sabtu lepas aku dan incik suami skali lagi pegi ke Putra Medical Centre Sg Buloh untuk appointment Zara sambil ingat nak injek dia utk 3 bulan.(blm injek lg sbb dia x sihat ari tu). tapi mak aaiihhhh... ramai giler appointment dengan Dr Marina, pakar kanak-kanak ari tu. so kami laki binik decide nak jumpa doktor biasa je. bila doktor Mala tu cek Zara rupanya ada lg kahak, tapi x byk sgt, jadi injek 3 bulan x bleh buat jugak kena tunggu Zara betul2 sihat. makanya ari tu kami cuma pegi lawatan sambil belajar je kt PMC, doktor Mala pun x charge apa even consultation.

 sementara tunggu nama panggil kt PMC, sempat posing dgn budak kecik ni.

oleh kerana dah berada kt sana, aku ajak cik somi aku gi IKEA. dh lama sangat tak gi sana. mesti ada menda2 baru... kihkihkih. hajatnya aku nak cari kusi utk rayyan. dia skrg ni suka menulis menconteng dok kt meja. aku ada beli menan yg boleh tulis2 pastu leh padam balik tu. apa nama menda tu tahh..

tapi biasa lah bila dh gi Ikea, bukan kusi rayyan aje yg aku beli,  gajet2 dapur, toy zara pun aku rembat gak. nafsu sopping tu masaih lagi terkawal.sempat gak aku usha2 dining table yg dh lama aku aim tu. mana tau kot2 abis stok. dining table tu masuk dlm wishlist aku tahun ni. hihihi...

ni la dining table yg aku aim tu. dia boleh extend jd panjang kalu ramai. tp takde la panjang mana pun dari 4 org ke 6 org je. hehehe... RM959

 display cabinet ni pun aku aim jugak.

oopsss... watak untuk weekend tu cuma aku, somi dan zara je. rayyan aku tinggalkan kt umah acik. tak terkontrol nnt kalu bawa dia. tunggu dia besar skit baru leh bawa, tak pun zara kena tinggal dgn acik. kalu 2-2 aku bawa mau pengsaaannn aku nnt. huhuhuhu...



 si zara ni mana leh lama2 pastu mula la merengek. aku buat susu dia kat atas kotak2 kt Ikea tu je. cik somi bg susu, aku jln2 lg usha brg.

 muka si zara semakin membolat



huhh.. balik dari Ikea aku laju-laju plak bersilat kat dapur sbb masa tu dah kul 5. lauk biasa2 je sbb dh suntuk. tp sempat buat 2 menu kt bawah.

sempat aku buat chicken sosej roll . amik dari blog ANA. mmg best aaarrr..

 
rich choclate pudding.


4 comments:

MizzTina said...

x ajak sy pun.. :(

ameris said...

mk; tak ajak gi mana? ikea ke?

nur ezqy said...

3D Rose Lace MURAH!

Assalammualaikum wbt....menjemput anda ke blog&online shop saya


1 Row Lace Rose untuk dijahit pada tudung bawal atau tudung sarung
dijual dengan harga RM 4.50 dan RM 5.50 / meter sempena pembukaan online shop saya http://lace-rose-murah.blogspot.com
Order boleh dibuat terus ke online shop.

Untuk mengenali saya dengan lebih lanjut, boleh ke fb saya:

http://www.facebook.com/#!/puan.shima.37 @ call/sms saya Shima: 0122429082


atau emel saya:

nurezqy@gmail.com

dd dudu said...

comel zara.

hehe comel encik suami bagi susu kat tepi2 kotak, ekekekkee.

hari tu dd bg susu kat celah2 kain kat JAKEL hahaha

Copyright to AMERIS LOVERIS
Designed by UMIESUEstudio 2015