Monday, August 11, 2014

cerita aidilfitri 2014 #part 1

assalamualaikum...
salam aidilfitri utk semua readers, gojes, dan silence readers.... 
ko, ucapan mcm ala2 retis dapat award. chait...

tahun ni kami kali ke2 kami beraya berempat. yaya dah besar sgt dah. syok sbb tak perlu berdukung lagi. masing2 jalan sendiri je pergi beraya.

bagi aku tak kisah raya umah sapa dulu. umah MIL ke umah ma aku ke sama je. kitorang ulang alik 2-3 kali sehari. maklum laa dekat. so takde gaduh2 laki bini pasal turn balik kg. tu laa untung kawin dgn pasangan sama negeri, sama daerah. miahhhhhaaaa

1st raya kat umah umah aku, so bergedik sakan laaa iols bergambar sana sini sinun. bukan senang nak jumpa berkumpul adik beradik cenggini. kalu kat umah MIL mmg aku segan giler nak snap2 gambar.  kat umah MIL nnt next entry.

ada gak yg tak syoknya, Rayyan mmg pantang bergambar, mula mengamuk wehh... aku pegang kamera pun tak bagi.

tema tahun ni cik asben yang pilih. blue black kater nya. jenuh gak aku mencari baju untuk aku kaler ni. kebanyakan semua color blok dengan kaler yg terang bederang. skali jumpa dress kat POPLOOK terus sambar. kata sedondon. wpun bila aku pakai dress tu dah rupa mengandung....

gambar tuan blog bergedik dulu...

sambung gedik lagi

dress JEZEL dari POPLOOK. nampak mcm pregnen lak bila aku pakai dress ni...

kami adik beradik... ada sorang lagi tak sempat bergambar sbb balik umah MIL dia.. 2 orang kiri kanan tu single lagi...


tengah manjamu selera di pagi selera. Menu, nasi dagang, rendang, lemang, ketupat palas...

ayahanda dan bonda. semoga dikurniakan kesihatan yang baik...

tersengih2 cik asben baru balik solat raya.. 

yaya tengah pikir nak pilih biskut mana nak makan kot. dalam sangat dok tenung tuh..

budak yang asyik badmood jer bila nak amik gambar

laki bini. adik & ipar

tengok laa rayyan ni asyik ngamuk je,  sbb tu aku takde gambar yang proper raya thn ni...
dah kenapa rayyan ooii...

ko tengok...ko tengok... aku baru nak bergedik bergambar satu family feeling ala2 gojes dia pulak yg mengamuk tak nak bergambar. spoill tauuu

yaya yang sporting bila diajak bergambar... wpun muka serius. laki ku mmg ceria sokmo...

 
sesi bagu duit raya... sapa yg belum dapat lagi...

dah minta maap kena la ciom skali.. 

adik adik aku...

11 comments:

Chekgu Azrine said...

Alahai amy..
Sweet sgt raya uols..
Meriah!!

CikNaa said...

meriah entry raya akak..penuh gambor..rajin edit tu.. hihi.

haa la kan, takyah gaduh2 nak balik raya cam kitorang..adeh~!

syalinda johari said...

suka tengok anak2 yang putih gebu tu...selamat hari raya, maaf zahir batin..

MizzTina said...

tajam renungan yaya kt biskut raya tu ye.. selamat hari raya kak..

Aeen said...

lawa2 gambar raya akak...akak pun nampak cantik...:)

PinKy MoMMa said...

cium cium tu i like hahaha,...slmt ari raya amy ;)

mynameismy said...

selamat hari raya kak amy... :)

Aty_Fared said...

berseri sangat akak saya tengok.. :)

Julia Johari said...

Cantik la kak amy di hari raya...comey sgt...rayyan sama la ngan Qi...asal nak amik gambar je mula ar tunjuk aksi nak lari hahahha...tp kalo amik gambar dia sorang je kemain okey plak...hehhehe tunggu tahun depan diorg dh 3 tahun ok kot nak bergambar hehehe

aznor ibrahim said...

akak oi flawless nye muka..cantek sangat!

::EIDA:: said...

muka same kak!!! hehe aum aumm syiummmmmm

Copyright to AMERIS LOVERIS
Designed by UMIESUEstudio 2015